Μαρία Μπεκατώρου: Δεν έγινα ποτέ μέρος του συστήματος

Μαρία Μπεκατώρου

"Δεν έλεγα «αχ, να πάω σε ένα μεγάλο κανάλι!», δεν το είχα στο μυαλό μου"

Η Μαρία Μπεκατώρου, παρά την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητα, συνεχίζει να έχει την ίδια αθωότητα και αυθεντικότητα που είχε και στα παιδικά της χρόνια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε η παρουσιάστρια στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, παραδέχεται ότι ποτέ δεν έγινε μέρος του συστήματος.

Πριν ξεκινήσεις την πορεία σου στα μεγάλα κανάλια, ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου άγχος;

Τότε δεν είχα κανένα άγχος! Όλα ήταν ήρεμα, ανέμελα, ελεύθερα… Τότε, το μόνο μου άγχος ήταν η κίνηση στον δρόμο, μην αργήσω στην εκπομπή. Ήθελα να βγαίνει καλή η εκπομπή, αλλά δεν υπήρχε πίεση. Ήταν άλλα χρόνια εκείνα… Ό,τι μου ήρθε στη ζωή, μου ήρθε μόνο του. Εγώ πίστευα ότι θα τελείωνα την καριέρα μου στο «Τελεσίτυ». Δεν έλεγα «αχ, να πάω σε ένα μεγάλο κανάλι!», δεν το είχα στο μυαλό μου. Μη φανώ αχάριστη, χαίρομαι που έγινε, αλλά δεν πάσχισα ποτέ για να το πετύχω. Επίσης, δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία των δημοσίων σχέσεων και των γύρω-γύρω. Ίσως γι’ αυτό ο θεός μού έστειλε αυτό το δώρο που ζω σήμερα. Η ζωή μού τα έφερε πολύ ωραία!

Ποιο ήταν το τίμημα για την κορυφή;

Δεν το λέω «κορυφή», απλά η καριέρα μου πήρε άλλη τροπή. Σίγουρα, ο χρόνος στη δουλειά είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μου. Από μικρή δούλευα πολύ – και θα δουλεύω για όσο με βαστάνε τα πόδια μου. Λατρεύω αυτό που κάνω! Όμως, πια δεν έχω τον ίδιο ελεύθερο χρόνο που είχα κάποτε.

Προηγουμένως μου είπες για «δημόσιες σχέσεις». Πιστεύεις, λόγω του μεγέθους πλέον του ονόματός σου και της τηλεοπτικής του αξίας, ότι έγινες μέρος του «συστήματος»;

Δεν έγινα ποτέ μέρος του συστήματος! Είμαι μέσα κι έξω από αυτό που λέμε «δουλειά». Έκανα ωραίες γνωριμίες, έκανα φίλους, διαχειρίζομαι ήρεμα αυτά που μου συμβαίνουν. Ποτέ δεν ξέφυγε το μυαλό μου, ξέρω τι μου γίνεται.