Μαρία Κίτσου: «Δεν περίμενα ψεύτικα δημοσιεύματα και κατασκευασμένες ειδήσεις, λυπάμαι»

Μαρία Κίτσου

"Χαίρομαι που εκτός από την τηλεόραση, η μυθοπλασία επεκτείνεται και στον δημοσιογραφικό κόσμο"

Η αγαπημένη του τηλεοπτικού κοινού, Λενιώ στις Άγριες Μέλισσες και ορθότερα Μαρία Κίτσου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τις δημοσιογράφους Νιόβη Καραπιπέρη, Εύη Βαλή.

Σε ερώτηση για τους λόγους που δεν την έχουμε δει, μέχρι σήμερα, σε πολλά σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, η Μαρία Κίτσου απάντησε. «Κατ’ αρχάς, η μεγάλη μου αγάπη είναι το θέατρο. Δεύτερον, για να ασχοληθώ με κάτι, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, πρέπει να με προκαλέσει. Οι δουλειές που γίνονταν στην τηλεόραση ή οι προτάσεις που είχα δεν περιείχαν το στοιχείο που θα με έκανε να πωρωθώ και να πω «θέλω οπωσδήποτε να το κάνω, γιατί θα με προχωρήσει ως ηθοποιό». Δεν υπήρχε μια πρόκληση με την οποία ήθελα να αναμετρηθώ ή συνεργάτες με τους οποίους ήθελα οπωσδήποτε να συνεργαστώ.

«Ας πούμε πως κατά κάποιον τρόπο ήταν θέμα γούστου. Μέχρι που ήρθε αυτή η πρόταση, για τις Άγριες Μέλισσες και ήταν κάτι συγκλονιστικό που μου άλλαξε όλα τα δεδομένα. Ποτέ δεν ήμουν αρνητική στην τηλεόραση, απλώς δεν είχε έρθει ποτέ κάτι τόσο καλό, ένας τόσο εξαιρετικός ρόλος, σαν να είναι βγαλμένος από το παγκόσμιο ρεπερτόριο του θεάτρου. Ένας ρόλος πολύπλευρος, με τέτοιο βάθος και εναλλαγές».

Για την έκθεση που έχετε πλέον στα Μέσα ήσασταν προετοιμασμένη;

Ήμουν προετοιμασμένη. Αλλά δεν περίμενα ψεύτικα δημοσιεύματα και κατασκευασμένες ειδήσεις. Μου κάνει εντύπωση και χαίρομαι που εκτός από την τηλεόραση, η μυθοπλασία επεκτείνεται και στον δημοσιογραφικό κόσμο. Όμως παράλληλα λυπάμαι που ο κόσμος για να πουλήσει ή για να ακουστεί το όνομα του εκμεταλλεύεται τα πάντα, που αναπαράγονται ψεύτικα δημοσιεύματα χωρίς καν να ελέγξουν αν είναι αλήθεια. Με αυτό είμαι πολύ απογοητευμένη.