Μαρία Φιλίππου: Το «Εμείς κι Εμείς» και η απώλεια της Νατάσας Μανίσαλη

Μαρία Φιλίππου

«Δεν μπορώ να δω το “Εμείς κι εμείς” με τον ίδιο τρόπο πια», λέει η Μαρία Φιλίππου.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη η Μαρία Φιλίππου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη σειρά «Εμείς κι Εμείς».

Δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω για το «Εμείς κι εμείς», μια σειρά που αγαπήθηκε πολύ και μέχρι και σήμερα καθηλώνει τηλεθεατές όταν παίζεται. Κάποιοι «λείπουν» και κάποιοι είναι ακόμα εδώ. Πώς νιώθετε όταν την βλέπετε;

Το «Εμείς κι εμείς» ήταν τα νιάτα μου. Γράφτηκε μια κωμωδία για εμάς, καθώς ήμασταν όλοι φίλοι μεταξύ μας. Σε αυτό νομίζω οφείλεται και η τεράστια επιτυχία της. Μεγαλώνοντας χάνεις δικούς σου ανθρώπους κι αυτό πονάει πολύ. Δύσκολα βλέπω τη σειρά. Μπορεί να την δω αλλά με στενοχωρεί. Θα παρακολουθούσα εντελώς διαφορετικά τη σειρά αν ήταν εδώ η Νατάσσα Μανίσαλη και η Πηνελόπη Κροντηροπούλου, που ήταν η σκηνοθέτης της σειράς. Δεν μπορώ να δω το «Εμείς κι εμείς» με τον ίδιο τρόπο πια.

Ποια είναι η πιο δυνατή σας ανάμνηση από τα παιδικά σας χρόνια;

Ευτύχησα γιατί και οι δυο γονείς μου ήταν αξιόλογοι άνθρωποι. Ό,τι είμαι κι εγώ κι η αδερφή μου, το οφείλουμε σε εκείνους. Μας έμαθαν τα σημαντικά γι’ αυτή τη ζωή, τα οποία είναι τα απλά πράγματα. Πολύ γέλιο και χαρά υπήρχε στην πρώτη μου οικογένεια κι αυτό μας οδήγησε σε όλη μας τη ζωή.

Στα δύσκολα τι σας δύναμη;

Τα παιδιά μου, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου.