Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ζήσαμε μαζί για 17 χρόνια, η ιστορία μας τελείωσε τραγικά»

Μαρία Εκμεκτσίογλου

«Τις άσχημες καταστάσεις τις διαγράφω από το μυαλό μου. Στην προσπάθειά μου όμως να τις ξαναθυμηθώ, πολλές νύχτες δεν κοιμήθηκα», λέει η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Στο περιοδικό Gala και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε συνέντευξη η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε για τον δεύτερο γάμο της, τονίζοντας πως τελείωσε τραγικά, χωρίς ωστόσο να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξαναπαντρεύτηκες, αργότερα, με έναν Τούρκο με καταγωγή από την Κρήτη…

Ζήσαμε μαζί για 17 χρόνια. Η ιστορία μας τελείωσε τραγικά. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Θα το διαβάσεις στο βιβλίο μου.

Γράφεις ένας μυθιστόρημα με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία…

Θεώρησα ότι οφείλω στον εαυτό μου να γράψω αυτό το βιβλίο, αλλά και σε πολλές γυναίκες που συνθλίβονται από όσα τους συμβαίνουν και δεν καταφέρνουν να ανακαλύψουν την ψυχική τους δύναμη. Όπως προείπα, τις άσχημες καταστάσεις τις διαγράφω από το μυαλό μου. Στην προσπάθειά μου όμως να τις ξαναθυμηθώ, πολλές νύχτες δεν κοιμήθηκα. Ανατρέχοντας σε στιγμές, έκλαψα πολύ. Αποφάσισα όμως να ολοκληρώσω το βιβλίο μου και τώρα βρίσκομαι λίγο πριν από την έκδοσή του.

Φοβάσαι πια τους ανθρώπους;

Τους φοβάμαι, ναι. Κάποιοι άνθρωποι είναι τρομακτικά θηρία που κρύβονται πίσω από κάποια μάσκα. Έμαθα όμως να τους αντιμετωπίζω και να τους νικώ. Γνωρίζεις ότι τα έβαλα και με μια ομάδα μαφιόζων στην Κωνσταντινούπολη και βγήκα νικήτρια. Ζούμε σε μια ζούγκλα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζωή έχει και το λούνα παρκ της. Έχει και πολλές ευχάριστες στιγμές κι εγώ κρατώ αυτές και συνεχίζω. Ξέρεις, είχα την τύχη να τα ζήσω όλα. Και τις βίλες, και τα κότερα και τα ταξίδια. Νιώθω τόσο γεμάτη, που τώρα πλέον επιθυμώ την απομόνωση σ’ αυτό εδώ το νησί.