Μαρία Χάνου: Οι ερωτήσεις που την ενοχλούσαν – «Με πείραζε, ένιωθα περίεργα και αμήχανα»

Μαρία Χάνου

«Δεν είναι βέβαια ένα εύκολο επάγγελμα, θέλει γερό στομάχι, είναι μια δουλειά γεμάτη άγχος και πίεση», λέει η Μαρία Χάνου.

Η Μαρία Χάνου έδωσε συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και το ένθετο «Τύπος TV» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Η γνωστή ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, για τους γονείς της, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Ταξιάρχη Χάνο.

Η μαμά και ο μπαμπάς, καταξιωμένοι ηθοποιοί, τι σου λένε για όλα αυτά που καταφέρνεις;

Οι γονείς μου είναι χαρούμενοι όταν βλέπουν ότι κι εγώ είμαι σε ένα περιβάλλον που περνώ καλά και κάνω πράγματα δημιουργικά. Δεν είναι βέβαια ένα εύκολο επάγγελμα, θέλει γερό στομάχι, είναι μια δουλειά γεμάτη άγχος και πίεση. Οπότε οι γονείς μου παρακολουθούν αυτή την εξέλιξη, και την επαγγελματική αλλά και την προσωπική, γιατί δυναμώνω μέσα από τη δουλειά μου, με υπερηφάνεια και χαρά.

Νομίζω ότι είσαι από τις περιπτώσεις παιδιών με επώνυμους γονείς που δεν μας έκανες πολύ να σταθούμε σε αυτό το στοιχείο, αλλά να μιλάμε για τη Μαρία ως ηθοποιό.

Είναι σημαντικό για κάθε καλλιτέχνη να κρίνεται για την προσωπική του παρουσία και δουλειά. Εννοείται ότι κουβαλώ τους γονείς μου, όλοι τούς κουβαλάμε. Όμως αυτό είναι κάτι προσωπικό, δεν θέλω να χαρακτηρίζομαι, να με ξέρουν από την πορεία των γονιών μου, αλλά από τη δική μου.

Μήπως έχει να κάνει και με τον τρόπο που το διαχειρίστηκες εσύ;

Ίσως έχει να κάνει και με αυτό. Στις πρώτες συνεντεύξεις όμως οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως τους γονείς μου. Με πείραζε, για να είμαι ειλικρινής. Ένιωθα περίεργα και αμήχανα. Καταλάβαινα γιατί συμβαίνει, ένιωθα το ενδιαφέρον, αλλά ένιωθα κάπως.