Μαρία Αραμπατζή: «Έχω βιώσει άσχημες συμπεριφορές, ο χώρος δεν είναι αγγελικά πλασμένος»

Μαρία Αραμπατζή

Η Μαρία Αραμπατζή μιλά για τις αναμνήσεις της από τον "Όμορφο Κόσμο Το Πρωί" και την επιστροφή της στην τηλεόραση.

Η Μαρία Αραμπατζή, την οποία γνωρίσαμε το 2009 μέσα από την εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί», μίλησε στο περιοδικό 7 Μέρες TV και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, με αφορμή την τηλεοπτική της επιστροφή μέσα από το Action 24.

Η Σερραία δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αποκαλύπτει πώς πέρασαν για αυτήν τα 10 χρόνια πίσω από τις κάμερες, ενώ μοιράζεται τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες της από την πρωινή ζώνη του Mega στο πλάι των υπόλοιπων τεσσάρων παρουσιαστών (Νίκος Παπαδάκης, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Δούκισσα Νομικού, Κατερίνα Καινούργιου).

Πώς ήταν αυτή η 10ετής απουσία από την τηλεόραση;

Στην πραγματικότητα, η απουσία μου έχει να κάνει με τον τομέα της παρουσίασης μιας εκπομπής. Με τον χώρο δεν έπαψα ποτέ να ασχολούμαι, καθώς είμαι στον οικογενειακό περιφερειακό σταθμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από τα γεννοφάσκια μου σχεδόν ασχολούμαι με τα media. Επίσης, ήταν αυτά τα χρόνια που είχα την ευτυχία να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια. Παντρεύτηκα και έκανα ένα παιδί. Ήταν μια δεκαετία πολύ όμορφη.

Τα χρόνια που βρίσκεστε στο επάγγελμα δεχθήκατε άσχημες συμπεριφορές;

Έχω βιώσει άσχημες συμπεριφορές, αλλά τις αφήνω πίσω από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να με αλλάξουν. Αυτές οι συμπεριφορές χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους που τις υιοθετούν. Ξέρουμε ότι ο χώρος είναι ανταγωνιστικός και σκληρός. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο χώρος μας είναι αγγελικά πλασμένος.

Συμμετείχατε στον «Όμορφο Κόσμο Το Πρωί» στο Mega. Μια εκπομπή που βρέθηκε στο στόχαστρο…

Ήταν λογικό. Ήταν η διάδοχη κατάσταση της εκπομπής που παρουσίαζε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος είχε χαράξει τη δική του πορεία στο πρωινό και γενικότερα στην τηλεόραση, και η σύγκριση ήταν μοιραία. Το Mega, για τους δικούς του λόγους τότε, δεν θέλησε να δώσει χρόνο σε μια νέα προσπάθεια. Αυτή είναι μια επιλογή που κάνουν τα κανάλια και ίσως να μη μπορούσε να δίνει διαφορετικά, διότι η τηλεόραση είναι ένα ακριβό σπορ.

Εγώ πέρασα καλά στη συγκεκριμένη εκπομπή. Έμαθα πράγματα. Σαφώς, έγινα σοφότερη στην αναγνώριση χαρακτήρων και συμπεριφορών. Κρατώ όλες τις εμπειρίες που αποκόμισα από τις δουλειές μου, δεν απορρίπτω καμία. Όλες είχαν να μου δώσουν κάτι.