Μαρία Ανδρούτσου – Η θέση της στα αρνητικά σχόλια

Μαρία Ανδρούτσου

"Όταν κάποιος πάει να γράψει κάτι αρνητικό, δεν είναι ο ίδιος σε καλή ψυχολογική κατάσταση" ανέφερε η Μαρία Ανδρούτσου.

Στο Λοιπόν και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη η Μαρία Ανδρούτσου η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για το τι δεν της αρέσει στον χώρο του θεάματος αλλά και πως αντιδρά σε αρνητικά σχόλια.

Έχεις νιώσει το συναίσθημα του ανταγωνισμού;

Όχι, ποτέ δεν το είχα, κι όσο περνάνε τα χρόνια, επειδή έκανα αυτή τη δουλειά πολύ συνειδητά, τολμώ να πω ότι έχω μια καλή σχέση με τον εαυτό μου. Έχω πολύ έντονα στο μυαλό μου, ότι η σύγκριση δεν ωφελεί σε τίποτα. Δεν είναι πραγματικό το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον.

Πώς μπορεί να αποφύγει τον ανταγωνισμό ένας καλλιτέχνης;

Οι καλλιτέχνες, όπως κι όλοι οι άνθρωποι, σε όλες τις δουλειές, είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, να είναι ανταγωνιστικοί. Αυτό το αποφεύγεις, με το να κάνεις “βουτιά” στον εαυτό σου, ν’ αποκτήσεις όσο καλύτερη σχέση γίνεται με τον εαυτό σου, να τον αποδέχεσαι και να σου αρέσει. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν μπορώ να συγκρίνω, ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στον χώρο αυτό;

Ναι, δεν μου αρέσει στον χώρο που οι άνθρωποι βάζουν ταμπέλες, κρίνουν συνέχεια για το τι έκανε ο άλλος, το θεωρώ ανασφάλεια. Δεν μου αρέσει αυτή η κριτική.

Ποια είναι η θέση σου στα αρνητικά σχόλια; 

Εξαρτάται πάντα από τον χαρακτήρα του άλλου. Κάποιος που είναι ανασφαλής και κοιτάζει να επιβεβαιώνεται συνέχεια από τους γύρω, θα κλονιστεί. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει που βαδίζει και τον ενδιαφέρει να εξελίσσεται, τα κοιτάζει και πηγαίνει παρακάτω, αν έχει βάση, αν δεν έχει το αφήνεις, γιατί δέχεσαι ότι δεν αρέσουμε σε όλους. Όταν κάποιος πάει να γράψει κάτι αρνητικό, δεν είναι ο ίδιος σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Κάποιος που έχει την ανάγκη να το κάνει αυτό, έχει να πετάξει στον απέναντι, μια αρνητίλα που βιώνει μέσα του.