Μαρία Αναστασοπούλου: «Όταν κάνεις ενημέρωση μπαίνεις σε ένα πιο αυστηρό καλούπι»

Μαρία Αναστασοπούλου

"Στον ΣΚΑΪ είμαι από 20 ετών και τώρα είμαι 34. Το λέω και δεν το πιστεύω" τονίζει η Μαρία Αναστασοπούλου

Για την πέμπτη συνεχή χρονιά στην πρωινή ζώνη μίλησε η Μαρία Αναστασοπούλου στην δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα και τη Real life. Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ ανέφερε, μάλιστα, πως βρίσκεται από την ηλικία των 20 χρόνων στο σταθμό του Φαλήρου και σήμερα μετράει 14 χρόνια σε αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Αναστασοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε για πέμπτη χρονιά μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου. Στον ΣΚΑΪ είμαι από 20 ετών και τώρα είμαι 34. Το λέω και δεν το πιστεύω. Δεν θα αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα σε ότι αφορά την ουσία της εκπομπής, γιατί παραμένει η πρώτη πρωινή εκπομπή του σταθμού. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο γρήγοροι και να ανταπεξέλθουμε στα θέματα που θα προκύψουν. Η συνταγή, όμως, θα είναι η ίδια, γιατί, όταν έχεις μια συνταγή η οποία πάει καλά, δεν έχεις λόγο να την αλλάξεις.

Μάλλον είσαι η πρώτη γυναίκα στην ενημέρωση που έδωσε μια πιο χαλαρή νότα στην πρωινή ζώνη. Ήταν εσκεμμένο;

Όταν κάνεις ενημέρωση, μπαίνεις σε ένα πιο αυστηρό «καλούπι». Είναι δύσκολο να λες ειδήσεις με χαλαρό τρόπο, ειδικά όταν αυτές δεν είναι ευχάριστες. Η αλήθεια είναι πως στη διάθεση παίζει ρόλο και ο συνεργάτης σου, η χημεία που έχεις μαζί του. Με τον Δημήτρη από την πρώτη στιγμή βρήκαμε τον τρόπο να λέμε κάτι πιο χαλαρό, όταν υπάρχει περιθώριο. Από την πρώτη στιγμή που έκανα αυτή τη δουλειά, είχα στο μυαλό μου ότι το πρωί μπαίνω στο σπίτι όλων αυτών των ανθρώπων που μου κάνουν την τιμή να με παρακολουθούν και νομίζω ότι είναι υποχρέωση μου να τους κάνω να αισθανθούν καλά. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, δεν προσπάθησα κάτι.

Ο συμπαρουσιαστής σου προσπάθησε ποτέ να σε βάλει σε καλούπι;

Από την πρώτη στιγμή είμαι ο εαυτός μου. Ο Δημήτρης κι εγώ είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι και πολλές φορές διαφωνούμε. Αυτό είναι που κάνει και την εκπομπή ενδιαφέρουσα. Φαντάσου να συμφωνούσαμε σε όλα, δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον.

Περίμενες αυτή την επαγγελματική εξέλιξη;

Δεν ξέρω αν την περίμενα, αλλά την ονειρευόμουν. Ήθελα κάποια στιγμή στη ζωή μου να διαχειρίζομαι θέματα επικαιρότητας και μάλιστα στην πρώτη γραμμή. Οπότε αυτό που ζω τώρα και η δουλειά που κάνω τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα πράγματα που ήθελα πάρα πολύ.