Μαρία Αλιφέρη: «Έβγαλα γρήγορα το κεφάλι μου έξω από το βούρκο»

Μαρία Αλιφέρη

"Γονάτισα, πόνεσα και πικράθηκα" εξομολογήθηκε η Μαρία Αλιφέρη.

Η Μαρία Αλιφέρη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά. Μέσα σε όλα, η αγαπημένη μας ηθοποιός μίλησε από καρδιάς για το ατύχημα που την έκανε να αναθεωρήσει πλήρως τη ζωή της αλλά και τον τρόπο που αποχώρησε από την τηλεόραση.

Το ατύχημα εκείνο που είχατε σας έκανε να αναθεωρήσετε την άποψη που είχατε για τη ζωή;

Ναι, μου πιστοποίησε το ατύχημα πράγματα που πίστευα βαθιά. Είναι σαν να μπήκε μια υπογραφή πρακτική σε όλα αυτά που η ψυχή μου και ο εαυτός μου πίστευε. Αυτό που μου συνέβη με το ατύχημα ήταν μεγάλη ευλογία. Μπήκε η υπογραφή γιατί είναι άλλο να σκέφτεσαι, να πιστεύεις, να νομίζεις και άλλο να το βιώνεις. Όταν μπαίνει η υπογραφή τελειώνουν όλα.

Καταλάβατε δηλαδή πως e;iμαστε περαστικοί;

Σε αυτή τη ζωή είμαστε όλοι με ενοίκιο και με το ατύχημα που είχα μπήκε η υπογραφή πως όντως είμαστε περαστικοί. Δεν μας χρειάζονται όλα αυτά τα υπερεγώ, τα διογκωμένα που ζούμε όλοι μας.

Σας άφησε μια πίκρα ο τρόπος που μείνατε εκτός τηλεόρασης;

Πολύ αλλά την επεξεργάστηκα και έβγαλα το κεφάλι μου έξω από το βούρκο γρήγορα. Ανθρώπινες αντιδράσεις είναι αυτές και το θέμα είναι πως τις διαχειρίζεσαι. Γονάτισα, πόνεσα και πικράθηκα, το θέμα όμως είναι εσύ τι κάνεις με αυτό που σου συμβαίνει διότι αυτό που θα σου συμβεί δεν το ελέγχεις πάντα εσύ. Αυτός που σου έκανε κάτι ας πάρει τη δική του ευθύνη. Αυτό που ήρθε σε μένα καλό ή κακό πρέπει να το διαχειριστώ όσο καλύτερα μπορώ και αυτό ακριβώς έκανα. Πήγα παρακάτω ξέροντας πως ο καθένας παίρνει τις ευθύνες του και τα χρέη του. Όποιοι είναι χρεωμένοι ας ξεχρεώσουν.