Μανούσος Μανουσάκης: Λύνει τον «γρίφο» για την επιστροφή του Πάνου Μιχαλόπουλου

Μανούσος Μανουσάκης

O Μανούσος Μανουσάκης ετοιμάζει το remake της σειράς "Τμήμα Ηθών", θα συμμετάσχει όμως εν τέλει ο Πάνος Μιχαλόπουλος;

Ο Μανούσος Μανουσάκης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο με αφορμή την επιτυχημένη του σειρά στο OPEN, Κόκκινο Ποτάμι. Μάλιστα, ο δημοφιλής σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην επερχόμενη τηλεοπτική επιστροφή της σειράς «Τμήμα Ηθών» και την φημολογία γύρω από τη συμμετοχή του Πάνου Μιχαλόπουλου.

Έχετε κάνει δεκάδες τηλεοπτικές σειρές. Θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποια από αυτές;

Θα μπορούσα να πω αυθόρμητα το «Τμήμα ηθών» επειδή ήταν η πρώτη δουλειά που με καθιέρωσε στον χώρο της τηλεόρασης. Ακόμη και τώρα όταν το βλέπει κανείς έχει μια φρεσκάδα. Έχει τη ζωή του και τη χάρη που είχε τότε.

Αυτός ήταν και ο λόγος που σας έγινε πρόταση να γίνει το remake του «Τμήματος ηθών»;

Είναι μια σειρά που απασχολεί πολύ την ελληνική κοινωνία. Το έγκλημα έχει διαφοροποιηθεί πάρα πολύ στις μέρες μας. Έχει εισβάλει στην κοινωνία μας, έχει μπει ακόμη και στην καθημερινότητά μας χωρίς να το θέλουμε. Πρόσφατα είδαμε για παράδειγμα τον θάνατο του ανυποψίαστου πελάτη στη καφετέρια στη Νέα Ιωνία. Θέλω να πω δηλαδή ότι το έγκλημα είναι συνέχεια δίπλα μας. Έτσι θεωρώ ότι η σειρά αυτή θα έχει πολύ ενδιαφέρον για τoν Έλληνα τηλεθεατή, ειδικά με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. To έγκλημα λοιπόν μας αφορά γιατί είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας.

Είναι αλήθεια ότι έχετε κάνει πρόταση στον Πάνο Μιχαλόπουλο να επιστρέψει στην τηλεόραση μέσα από το «Τμήμα ηθών»;

Ναι, πρότεινα στον Πάνο να συνεργαστούμε. Ο ίδιος έκανε κάποιες δηλώσεις που γνωρίζετε.

O Πάνος Μιχαλόπουλος είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί ποτέ ξανά με τον Ant1. Εσείς ωστόσο θα τον θέλατε στη σειρά σας;

Τον αγαπώ τον Πάνο. Είμαστε συνομήλικοι και έχουμε διανύσει μια πολύ όμορφη κοινή πορεία. Έχουμε κάνει υπέροχη παρέα. Τον εκτιμώ, τον θεωρώ εξαιρετικό ηθοποιό, είναι ένας άνθρωπος με ήθος, με σταθερότητα στη γνώμη του. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε τον Πάνο Μιχαλόπουλο σαν συνεργάτη; Σέβομαι όμως την απόφασή του.