Μανούσος Μανουσάκης: Ετοιμάζει την τηλεοπτική του επιστροφή!

Μανούσος Μανουσάκης

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες!

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Μανούσος Μανουσάκης υπέγραψε για την τηλεόραση του ΑΝΤ1 την τελευταία τηλεοπτική δουλειά του.

[dfp_ads id=236982]

Ηταν «Ο Φάρος» σε σενάριο Κάκιας Ιγερινού, με πρωταγωνιστές τους Μέμο Μπεγνή και Μαριλίτα Λαμπροπούλου, σε μια άκρως ερωτική ιστορία. Ο σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών, όπως οι «Ψίθυροι καρδιάς», «Μη μου λες αντίο», «Αγγιγμα ψυχής», «Η αγάπη ήρθε από μακριά», επιστρέφει στο γυαλί με «Τα παιδιά της Τραμουντάνας», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αρη Σκιαδόπουλου (εκδόσεις Γαβριηλίδη).

Ο σημαντικός δημιουργός κατέθεσε στην ΕΡΤ την πρόταση για το συγκεκριμένο σίριαλ -που θα ολοκληρωθεί σε δώδεκα επεισόδια- το προηγούμενο διάστημα και, όπως φαίνεται, τα πράγματα βαίνουν καλώς.

«Μετά το “Ουζερί Τσιτσάνης”, μια κινηματογραφική ταινία που ζωντάνεψε την περίοδο της γερμανικής κατοχής στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την πιο δημιουργική καλλιτεχνικά εποχή του Βασίλη Τσιτσάνη, αποφάσισα ότι ήθελα να καταπιαστώ με ένα άλλο ιστορικό θέμα. Αλλωστε, η ταινία αγκαλιάστηκε από το κοινό και πιστεύω ότι και η σειρά “Τα παιδιά της Τραμουντάνας” θα συγκινήσει τους τηλεθεατές» αναφέρει στην «Espresso» ο Μανούσος Μανουσάκης και συμπληρώνει:

«Το βιβλίο εστιάζει σε μια Ελλάδα που πασχίζει να ανθήσει μέσα από τα ερείπια δύο πολέμων, της γερμανικής κατοχής και του Εμφυλίου. Πρόκειται για τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Τότε, ποιητές και νέοι συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, νομιμοποιούν το λαϊκό τραγούδι ως τη βασική μουσική έκφραση του ελληνικού λαού που μεταναστεύει στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή. Στο Μεσολόγγι, έναν τόπο εμβληματικό, ηρωικό και μαρτυρικό, μια κοινωνία ψαράδων και μικροαστών προσπαθεί μέσα από τη βιοπάλη να δώσει μια καλύτερη ζωή στα παιδιά της και να τους εξασφαλίσει την επιτυχία στο πανεπιστήμιο. Οι έφηβοι ήρωες του βιβλίου διαβάζουν, παίζουν, ερωτεύονται, πολιτικοποιούνται, ονειρεύονται και ελπίζουν. Σαν τον άνεμο που έρχεται από τον Βορρά και φέρνει τον αέρα της Τραμουντάνας».

Στη σειρά κεντρικοί ήρωες είναι ο Ανέστης και η Υακίνθη, δύο παιδιά από το Μεσολόγγι, που αγωνίζονται για να περάσουν μαζί στο πανεπιστήμιο και να ζήσουν τον έρωτά τους στην πόλη. Γύρω από τους βασικούς πρωταγωνιστές υπάρχουν 28 χαρακτήρες, ο καθένας με την ιστορία του και τη δική του μάχη. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε πελάδες -σπίτια σε πασσάλους μέσα στο νερό- στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Πηγή: Espresso