Μάνος Πετούσης: «Έκανε μια πονηρή κίνηση σε δημόσιο χώρο κι εκσφενδόνισα ένα πιάτο με χόρτα»

Μάνος Πετούσης

«Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που θα ανέχονταν το οτιδήποτε. Αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα», λέει ο Μάνος Πετούσης.

Στο περιοδικό «7 μέρες tv» και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε συνέντευξη ο Μάνος Πετούσης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε βιώσει στα πρώτα του βήματα στο χώρο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από αποκαλύψεις κακοποιητικών συμπεριφορών, κυρίως στο θέατρο. Βιώσατε κάτι ανάλογο στα χρόνια που βρίσκεστε σε αυτό το χώρο;

Βεβαίως, αλλά με κάποιον τρόπο τα πέταξα όλα μακριά μου, έβαλα συρματοπλέγματα μπροστά μου. Μάλιστα, σε μια περίπτωση, θυμάμαι, ενώ ήμαστε σε δημόσιο χώρο, έγινε μια «πονηρή» κίνηση και εγώ εκσφενδόνισα ένα πιάτο με χόρτα, σηκώθηκα κι έφυγα. Ήμουν πιτσιρικάς τότε. Μόλις είχα βγει από τη σχολή. Ήταν μια κίνηση παρορμητική. Δεν τη σκέφτηκα καθόλου. Το μετάνιωσα εκ των υστέρων, διότι θα μπορούσα να είχα αντιδράσει πιο ευγενικά και να είχα το ίδιο αποτέλεσμα.

Μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση;

Ναι, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που θα ανέχονταν το οτιδήποτε. Αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα. Μπορεί να κάνω υπομονή και να δίνω ευκαιρίες, αλλά κάποια στιγμή έρχεται η έκρηξη.