Μάκης Δελαπόρτας: «Η Αλίκη ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακή για την εποχή της»

Μάκης Δελαπόρτας

«Στην Αλίκη, τόσο το θέατρο όσο και ο κινηματογράφος, χρωστάνε πολλά και σήμερα», λέει ο Μάκης Δελαπόρτας.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε ο Μάκης Δελαπόρτας. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ηθοποιοί σαν αυτούς που βλέπουμε στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο υπάρχουν σήμερα;

Υπάρχουν πολλοί καλοί ηθοποιοί, όμως η διαφορά είναι πως άλλαξε η εποχή και όλα τρέχουν με μία άλλη ταχύτητα που δεν έτρεχαν τότε. Όλοι αυτοί οι ηθοποιοί πέρα από κάποιους μεγάλους πρωταγωνιστές της εποχής, μυθοποιήθηκαν μετά θάνατον. Κανένας δεν περίμενε από όλους αυτούς ότι 50 και 60 χρόνια μετά η σημερινή γενιά θα τους ήξερε, θα τους αγαπούσε και θα τους είχε μυθοποιήσει. Νομίζω κανείς δεν το περίμενε αυτό αφού πήγαιναν όλοι για το μεροκάματο και κανένας δεν πίστευε ότι οι ταινίες αυτές θα είχαν διαχρονικό ενδιαφέρον.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη το κυνήγησε περισσότερο από όλους τους άλλους;

Η Αλίκη ήταν μία ολόκληρη σχολή από μόνη της, έφερε στην Ελλάδα το Star system και το υπηρέτησε πιστά για 40 ολόκληρα χρόνια. Ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακή για την εποχή της και άνοιξε ένα δρόμο που αργότερα προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Στην Αλίκη, τόσο το θέατρο όσο και ο κινηματογράφος, χρωστάνε πολλά και σήμερα.