Μαίρη Ραζή: «Μόνο ένα παράπονο έχω και δεν είμαι, βέβαια, η μόνη»

Μαίρη Ραζή

"Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου τέτοια πράγματα" παραδέχεται η Μαίρη Ραζή.

Με αφορμή την παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» παραχώρησε η Μαίρη Ραζή συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μάρα Σαρρή. Μεταξύ άλλων, δε, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στις χαρές που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια από τη δουλειά της ενώ εξέφρασε και το μοναδικό της παράπονο.

Αυτή η δουλειά σας έχει προσφέρει τελικά περισσότερες χαρές;

Μόνο χαρές, τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Έχω εισπράξει πολλή αγάπη και μεγάλη εκτίμηση. Δουλεύω πάντα ήσυχα, δεν γλείφω, διεκδικώ και δεν ζητάω ελεημοσύνη. Η δουλειά μας έχει αναγνωριστεί. Οι σχέσεις που είχα με τους συναδέλφους μου ποτέ δεν ήταν ανταγωνιστικές. Ποτέ δεν έβαζα τον άλλον απέναντι μου. Ο στόχος μου ήταν να είμαστε σε κύκλο. Και μέσα στον χώρο μας, βέβαια, σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και η παρουσία του Σωτήρη Τσόγκα, που είναι ένας μεγάλος ηθοποιός χαμηλών τόνων, δεν έχω έρθει ποτέ σε διεκδικητική σύγκρουση καλλιτεχνική ή οικονομική με κανέναν συνάδελφο μου. Στο θέατρο, Μαιρούλα με φωνάζουν και με αγαπούν όλοι. Αυτό το πολύτιμο πράγμα που έχω πετύχει το εισπράττει ο κόσμος και το κοινό.

Απωθημένα έχετε;

Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου τέτοια πράγματα. Μόνο ένα παράπονο έχω. Δεν έχω παίξει στην Επίδαυρο. Είμαι, όμως, ένας επαγγελματίας θεατής, βλέπω κάθε χρόνο όλες τις παραστάσεις της Επιδαύρου. Δεν είμαι, βέβαια, η μόνη που δεν έχει παίξει και είναι λογικό. Όπως εγώ παίρνω τους συνοδοιπόρους μου να ανεβάσω ένα έργο, έτσι κι εκείνοι παίρνουν τους συνοδοιπόρους τους. Δεν είμαι σε αυτόν τον κύκλο. Αν κάποιος δεν έχει δουλέψει μαζί μου, είναι δύσκολο να με πάρει. Δεν τον αδικώ, αλλά δεν χαίρομαι που ύστερα από τόσα χρόνια στο θέατρο δεν έχω παίξει. Το συναίσθημα της αξιοπρέπειας ειναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου.