Μαίρη Αυγερινοπούλου: «Ήταν πολύ απόλυτος, σου έβαζε μέχρι τα κόμματα και τις τελείες»

Μαίρη Αυγερινοπούλου

"Γενικώς δεν του άρεσε ποτέ τίποτα, αλλά ήταν πάντα πρόθυμος να σου δώσει συνέντευξη" αποκαλύπτει η Μαίρη Αυγερινοπούλου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μαίρη Αυγερινοπούλου στο περιοδικό Λοιπόν και τον Ανδρέα Θεοδώρου αυτή την εβδομάδα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η έμπειρη δημοσιογράφος αποκάλυψε τον πλέον απαιτητικό επώνυμο που συνάντησε επαγγελματικά στο παρελθόν και την δυσκόλεψε ιδιαίτερα στις συνεντεύξεις τους.

Μέσα από τη δουλειά σας γνωρίσατε σπουδαίες προσωπικότητες, υπήρξε κάποιος/α από αυτές που σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Ο αείμνηστος Νίκος Κούνδουρος, γιατί ήταν πάντοτε απόλυτος. Ακόμη και όταν σου έκανε μια δήλωση, σου έβαζε μέχρι τα κόμματα και τις τελείες. Γενικώς δεν του άρεσε ποτέ τίποτα. Ήταν πάντα όμως πρόθυμος να σου απαντήσει και να σου δώσει συνέντευξη. Ευτυχώς είχα τη μεγάλη τύχη να βγω στη δημοσιογραφία, όταν ακόμη ζούσαν ο Τσαρούχης, ο Μίνως Βολανάκης, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάνος Χατζιδάκις και να συναναστραφώ μαζί τους.

Είχα την τιμή να μπαίνω στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη και να τον ακούω να μας μιλάει για το πως έγραφε τα έργα του, όταν βρισκόταν στη Μακρόνησο, χωρίς να έχει ένα μολύβι και χαρτί. Επίσης, γνώρισα τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νίκο Γκάτσο, τον Ανδρέα Βουτσινά κι άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες. Και μόνο που καθόσουν δίπλα τους και τους άκουγες να μιλούν, μάθαινες. Από τις συνεντεύξεις που έχω πάντα στην καρδιά μου ήταν αυτή με τη διεθνή φωτογράφο Nelly.