Luca Hänni: «Η ζωή μου άλλαξε… Από εκεί και πέρα…»

Luca Hänni

"Ξεκίνησα να παίζω ντραμς, ήθελα να γίνω ντράμερ!"

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, εντυπωσίασε με την παρουσία του στη φετινή Eurovision.  Ο Luca Hänni, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Γιώργο Πράσινο, και μεταξύ άλλων μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και αποκάλυψε τα συναισθήματα του μετά τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Ευτυχισμένα. Γεννήθηκα στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας. Στο νηπιαγωγείο, ξεκίνησα να παίζω ντραμς -ήθελα να γίνω ντράμερ!- γιατί ο πατέρας μου ήταν ντράμερ. Αργότερα, «ακολούθησα» την αδελφή μου που έπαιζε πιάνο, μετά έμαθα κιθάρα, και λίγο αργότερα ξεκίνησα το τραγούδι. Η μαμά μου τραγουδούσε πάντα, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, η μουσική υπάρχει στο σπίτι μας. Έχω και έναν ετεροθαλή αδελφό, τον Σίριολ, που εργάζεται μαζί μου εδώ και επτά χρόνια (σ.σ. σε όλη μας την συζήτηση, ο αδελφός του κάθεται δίπλα μας και εργάζεται σιωπηλά από το laptop του).

Και από τα ντραμς βρέθηκες να κερδίζεις ένα τηλεοπτικό, μουσικό show!

Ναι, ναι. Με ενδιάμεσο σταθμό, όπου δούλευα για δύο χρόνια σε κατασκευαστική εταιρία, σαν πρακτική. Αμέσως μετά, στα 18 μου, πήγα στη γερμανική εκδοχή του «Pop Idol».

Όπου βγήκες νικητής, και το εντυπωσιακό είναι ότι είσαι ο πρώτος μη-Γερμανός που κέρδισε το συγκεκριμένο show!

Ισχύει! Και ο μικρότερος σε ηλικία νικητής όλων των σεζόν του μέχρι σήμερα! Η ζωή μου άλλαξε τότε. Και από εκεί και πέρα, ξεκίνησα επαγγελματικά το τραγούδι. Όλο αυτό έτυχε. Θυμάμαι, στην πρώτη οντισιόν, πήγα ήρεμος, πήρα την κιθάρα μου και τραγούδησα.

Κι έτσι, με μία ακόμη νίκη αργότερα, και έχοντας τον αέρα από δύο πρωτιές, είπες στον εαυτό σου «δεν πάω και στην Eurovision μήπως κατακτήσω και μία ακόμη»;

Δεν σκέφτηκα ακριβώς αυτό! (γέλια)

Στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision βγήκες τέταρτος – η καλύτερη θέση για τη χώρα σου από το 1993!

Ήταν πάντα ένα μεγάλο όνειρό μου να πάω στη Eurovision, γιατί είναι το μεγαλύτερο show μουσικής που μπορεί να πάει ένας τραγουδιστής. Σίγουρα υπάρχει και το «Super Bowl» στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη είναι ό,τι μεγαλύτερο για τη μουσική, με εκατομμύρια θεατές! Το θέλησα, έγινε η πρόταση από την ελβετική δημόσια τηλεόραση, οπότε δεν το σκέφτηκα στιγμή…

Βασίστηκες στις προβλέψεις που σε ήθελαν ένα από τα φαβορί ή είχες πιο «σεμνές» σκέψεις;

Αρχικά, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να περάσω στον τελικό και να μη μείνω στον ημιτελικό. Αυτό ήταν το μόνο άγχος μου. Όταν βρέθηκα στον τελικό, σίγουρα με ενδιέφερε μία καλή εμφάνιση και μία από τις πρώτες θέσεις, αλλά ήθελα και να το ευχαριστηθούμε!

Μαρία Μπεκατώρου: «Δεν μου αρέσουν καθόλου οι ίντριγκες… Θέλω να ανασαίνω ωραία»