Λουκία Κυριάκου: «Αναγκαστικά να κάνω παρέα με κάποιους ανθρώπους που…»

Λουκία Κυριάκου

"Έχει συμβεί να κάνω κάποια πράγματα που δεν μου ταιριάζουν"

Το αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον την ήθελε γιατρό ή δικηγόρο. Εκείνη, μολονότι πήρε το πτυχίο της στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μόδα. Η Κύπρια σχεδιάστρια,  Λουκία Κυριάκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People και στο Μαρίνο Βυθούλκα, αναφέρθηκε στις φιλίες που έχει αναπτύξει στο χώρο της showbiz.

Φιλίες έχεις κάνει μέσα από τις συνεργασίες σου;

Ίσως φταίω κι εγώ. Είμαι επαγγελματίας και δεν αφήνω περιθώρια. Θεωρώ ότι η δουλειά είναι δουλειά. Όσον αφορά τις φιλικές μου σχέσεις, είμαι δοτική και σταθερή με τους ανθρώπους που έχω στο στενό μου περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή έχω δώσει μεγάλη βαρύτητα στη δουλειά μου και τα πράγματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Μέχρι στιγμής κομμάτια της κολεξιόν μου υπάρχουν σε μαγαζιά στο Λίβανο, στα Εμιράτα, στο Ντουμπάι και στην Ιορδανία. Ένας μεγάλος στόχος είναι η Αμερική και το κόκκινο χαλί των Όσκαρ. Επίσης, ακόμα ένα μεγάλο μου όνειρο είναι να συνεργαστώ με την Beyoncé. Είναι μια γυναίκα-πρότυπο για μένα, η οποία μπορεί να αποπνέει ερωτισμό ανά πάσα στιγμή. Συνδυάζει αρμονικά τη μητρότητα, την καριέρα και το σεξαπίλ.

Πόσο εύκολο είναι να μπει κανείς στην παγκόσμια μόδα;

Καθόλου.

Έχει τύχει να σου βάλουν τρικλοποδιά;

Έχει συμβεί να κάνω κάποια πράγματα που δεν μου ταιριάζουν, για παράδειγμα, έπρεπε να κάνω παρέα με κάποιους ανθρώπους που δεν είναι του τύπου μου, αναγκαστικά και μόνο για τη δουλειά. Τη δουλειά μου, όμως, την αγαπώ και θεωρώ πως υπάρχουν εξίσου εξαιρετικοί σχεδιαστές στην Ελλάδα που έχουν κάνει αξιοσημείωτη καριέρα και στο εξωτερικό, όπως είναι ο Βρεττός Βρεττάκος και η Σήλια Κριθαριώτη.