Λιζέτα Νικολάου: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχω βιώσει πολλούς θανάτους…»

Λιζέτα Νικολάου

"Βαριά και ασήκωτα όλα αυτά..."

Η Λιζέτα Νικολάου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και τη Ρενέ Σαραντινού, εξομολογείται τις απώλειες που έχει ζήσει.

Η απώλεια του συναδέλφου και κουμπάρου σου, Γιώργου Σαρρή, σε πείραξε πάρα πολύ…

Ναι, ο θάνατος του Γιώργου με πείραξε πάρα πολύ… Γνωριζόμασταν από παλιά, κάναμε παρέα από τα χρόνια εκείνα που δουλεύαμε μαζί… Κάναμε παρέα με την αδερφή του, τη Χαρούλα (Αλεξίου), πήγαινα στο σπίτι τους, η μητέρα τους ήταν 45 χρονών τότε, την οποία γνώρισα για μια 5ετία, γιατί μετά «έφυγε» από καρκίνο. Έπειτα χωριστήκαμε, μετά ξαναβρεθήκαμε… με το Γιώργο μέναμε κοντά, ήμασταν κολλητοί, αργότερα τον πάντρεψα και γίναμε κουμπάροι. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη την τελευταία φορά που με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος να με ρωτήσει πότε θα επιστρέψω την Αθήνα… την επόμενη μέρα μου τηλεφώνησε η γυναίκα του και είπε ότι δεν ανασαίνει καλά και δεν πρόλαβαν να τον πάνε στον γιατρό που το είχαν κανονίσει… Το ίδιο βράδυ «έφυγε»… Μετά το θάνατο του Γιώργου ήρθαμε πιο κοντά με τη Χαρούλα (Αλεξίου), συναντηθήκαμε, περάσαμε χρόνο μαζί… Πέρασα πολλά τον τελευταίο καιρό…

Είχες κι άλλες τόσο δύσκολες στιγμές;

Πριν από ένα χρόνο είχα «χάσει» από καρκίνο την καλύτερή μου φίλη, την κολλητή μου, την παιδική μου φίλη στη Θεσσαλονίκη… ¨»Έχασα» και το μεγάλο μου αδερφό, τον Σωκράτη… Δεν μπορώ ακόμα να συνέλθω. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω βιώσει πολλούς θανάτους… Βαριά και ασήκωτα όλα αυτά. Δεν συνηθίζεται η απώλεια και ειδικά στο μεγάλωμά μας δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Αυτά είναι τα πιο δύσκολα που έχω βιώσει, μεγάλος πόνος.