Λίτσα Γιαγκούση: «Ήταν πολύ τρομακτικό, το έπαθα στα καλά καθούμενα μέσα στο αυτοκίνητο»

Λίτσα Γιαγκούση

"Δε μπορούσα να βγω απ' το αυτοκίνητο, όλη νύχτα στο νοσοκομείο. Έκτοτε δεν το έχω ξαναπάθει", περιγράφει η Λίτσα Γιαγκούση.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Λίτσα Γιαγκούση στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην κατάθλιψη, την οποία αντιμετώπισε πριν χρόνια, αλλά και ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας που την τρομοκράτησε.

Χάσατε ποτέ το χαμόγελό σας και ήρθατε αντιμέτωπη με την κατάθλιψη;

Ναι, βέβαια έχω περάσει κατάθλιψη. Τη στιγμή που παθαίνεις κάτι μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα έντονο στη ζωή σου αλλά είναι πράγματα που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια και ξεσπούν.

Πήγατε σε ψυχολόγο;

Ναι, έκανα οκτώ μήνες ψυχανάλυση. Έμαθα να βάζω προτεραιότητες, να μη με πιάνει πανικός με χίλια δυο πράγματα και να είμαι απόλυτη με κάποιους ανθρώπους. Όταν πρέπει δηλαδή να διεκδικώ πράγματα, να το κάνω χωρίς ενοχές.

Στο παρελθόν είχατε μια κρίση λαβυρίνθου που σας τρομοκράτησε;

Βέβαια, ναι. Έγινε τότε και έκτοτε δεν το έχω ξαναπάθει. Ήταν πολύ τρομακτικό και αυτό. Το έπαθα στα καλά καθούμενα μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ είχαμε γυρίσει από μια έξοδο. Μπαίναμε στο πάρκινγκ του σπιτιού και δε μπορούσα να βγω απ’ το αυτοκίνητο.

Δε μπορούσα ούτε να μιλήσω, μου έλεγε ο άντρας μου: έλα Λίτσα, βγες έξω. Εγώ ένιωθα λες και με είχαν πάρει με το κάθισμα και με αναποδογύριζαν, κρατιόμουν να μην πέσω. Όλη νύχτα νοσοκομείο, εμετοί, τραγικό.

Τελικά σταμάτησε;

Ναι, έκανα θεραπεία. Εκείνη την περίοδο κιόλας έκανα και αφωνία, δεν έπρεπε να βγει ήχος από τον λαιμό μου. Ήμουν εγχειρισμένη, είχα κάνει επέμβαση στις φωνητικές χορδές και δεν έπρεπε να μιλάω καθόλου. Είχαν έρθει όλα μαζί. Σε δυο μέρες έφυγα για διακοπές, ήμουν άρρωστη αλλά δεν ήθελα να χαλάσω την παρέα.