Λίντα Γίγα: Ο επικήδειος που ράγισε καρδιές και το ανεκπλήρωτο όνειρο της

Λίντα Γίγα

Ο «λύκος» κατασπάραξε τη σεξοβόμβα των 80s.

Το όνειρο της να επιστρέψει δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα με το σενάριο μιας δικής της ταινίας έμεινε ανεκπλήρωτο. Η ηθοποιός Λίντα Γίγα, σε ηλικία 52 ετών, έχασε τη μάχη που έδινε εδώ και χρόνια με την ασθένεια λύκος. Σε κείμενο του στην εφημερίδα Espresso ο Αλκίνοος Μπουνιάς γράφει για την ηθοποιό…

Το κορίτσι με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, που το 1987 στέφθηκε Playmate και στη συνέχεια ξεχώρισε μέσα από βιντεοταινίες της εποχής στο πλευρό του Γιώργου Κωνσταντίνου, του Κώστα Βουτσά, του Πάνου Μιχαλόπουλου και του Στάθη Ψάλτη, κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, παρουσία συγγενών και φίλων.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα της, η οποία είχε κυριολεκτικά καταρρεύσει, ο σύζυγος της και το μοναχοπαίδι τους, η Μύριαμ, η οποία ως επικήδειο για τη μητέρα της διάβασε δύο ποιήματα, τις «Θερμοπύλες» του Καβάφη και ακόμη ένα το οποίο είχε γράψει η Λίντα Γίγα, σκορπώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Οι συνάδελφοι της εκλιπούσης έλαμψαν δια της απουσίας τους, αφού το «παρών» έδωσαν μόνο ο Μάκης Κωστίνης και ο βοηθός σκηνοθέτη και διευθύντρια παραγωγής Έφη Κοσμά, η οποία μας αποκάλυψε τη μεγάλη – και απραγματοποίητη τελικά επιθυμία της φίλης της.

Η επιθυμία της που δεν έκανε πραγματικότητα

«Τον Οκτώβριο του 2015 συναντήθηκα μαζί της στην περιοχή Πατησίων, όπου βρίσκονται τα σπίτια μας. Ήταν αρκετά αδυνατισμένη αλλά δεν είχε χάσει το παραμικρό από τη γνωστή κοκεταρία της. Μου είπε πως έχει γράψει ένα σενάριο και ήθελε να μου το διαβάσει. Δυστυχώς το ραντεβού για την ανάγνωση δεν έγινε ποτέ, αφού η ασθένεια της είχε άσχημη εξέλιξη.»

Η κυρία Κοσμά είχε συνεργαστεί με τη Λίντα Γίγα σε πολλές ταινίες, διατηρώντας τις καλύτερες αναμνήσεις από τον επαγγελματισμό της: «Δουλέψαμε στην ταινία «Αδελφή μου, αγάπη μου» του Γιάννη Χαρματζίδη, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Πάνο Μιχαλόπουλο, αλλά και σε δουλειές του ¨ομηρου Ευστρατιάδη και του Κώστα Καραγιάννη. Ήταν επαγγελματίας, πάντα στην ώρα της και βέβαια ένα πανέμορφο και καλό κορίτσι» καταλήγει η Έφη Κοσμά.

Μερικές από τις ταινίες στις οποίες έπαιξε η Λίντα Γίγα είναι: «The Kopanoi» (1987) με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, «Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα» (1989) με τους Στάθη Ψάλτη, Σπύρο Καλογήρου, Γιώργο Βασιλείου, «Oh Babylon (1989) με τον Γιώργο Μοσχίδη, «Τα τούβλα» (1989) με τους Κώστα Βουτσά, Σωτήρη Μουστάκα, Ντίνο Ηλιόπουλο.