Λίνα Μαρκάκη: «Δεν χρειάστηκε να διαχειριστώ την επιτυχία της τηλεόρασης…»

Λίνα Μαρκάκη

"Για έμενα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από..."

Η Λίνα Μαρκάκη, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τους ρόλους που είχε στις σειρές του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TV Έθνος και στον Άκη Φωτόπουλο, μίλησε μεταξύ άλλων για τους άξεστους ρόλους που υποδύθηκε.

Σας γνωρίσαμε μέσα από τους ρόλους σας στις σειρές «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή». Πώς διαχειριστήκατε την επιτυχία αυτών των δύο σειρών και της δικής σας απότομης αναγνωρισιμότητας;

Δεν χρειάστηκε να διαχειριστώ την επιτυχία της τηλεόρασης για να προχωρήσω σε κάτι που είχα ήδη αρχίσει. Η θεατρική πορεία μου με ενδιέφερε και τη συνέχισα όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε στην τηλεόραση άρχισα αρκετά μεγάλη γνωρίζοντας το εφήμερο της τηλεοπτικής αναγνωρισιμότητας. Για έμενα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια εμπειρία σε ένα διαφορετικό αντικείμενο της δουλειάς μου.

Καταφέρατε να απεμπλακείτε από την εικόνα της Λίλλυς και της Στάσας, που ήταν δύο από τις ηρωίδες που υποδυθήκατε στη «Λάμψη» και στο «Καλημέρα ζωή»;

Δεν τίθεται θέμα απεμπλοκής από κάτι. Η Λίλλυ, η Στάσα, η Φώφη ήταν ρόλοι όπως τόσοι άλλοι που έκανα ή θα κάνω. Είναι μέρος από τη συνολική πορεία της δουλειάς μου μέχρι σήμερα.