«Λίγα λεπτά πριν φύγει από τη ζωή η Ρένα Βλαχοπούλου μπήκα στο δωμάτιο, της είπα κάνε κουράγιο να πάμε σπίτι»

Ρένα Βλαχοπούλου

«Από τη Ρένα Βλαχοπούλου αυτό που αποκόμισα ήταν ο σεβασμός που είχε στους συναδέλφους της».

Στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα παραχώρησε συνέντευξη ο Νίκος Ζαχόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη Ρένα Βλαχοπούλου και για την τελευταία τους συνάντηση, λίγα λεπτά πριν η σπουδαία ηθοποιός φύγει από τη ζωή.

Η Ρένα Βλαχοπούλου τι χαρακτήρας ήταν;

Από τη Ρένα αυτό που αποκόμισα ήταν ο σεβασμός που είχε στους συναδέλφους της. Ποτέ δεν θα άκουγες κακή κουβέντα από το στόμα της. Έλεγε πάντα “πρέπει να σκέφτεσαι πώς θα μιλήσεις για έναν άνθρωπο γιατί μέσα από τη δουλειά του τρώει ψωμί. Και με αυτό δεν παίζεις”. Η Ρένα είναι η πιο αξιοπρεπής προσωπικότητα που έχω συναντήσει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν μπήκα στο δωμάτιό της λίγα λεπτά πριν φύγει από τη ζωή. Της λέω “Ρένα μου, βλέπω είσαι πολύ καλύτερα. Άντε κάνε κουράγιο για να πάμε σπίτι. Πώς νιώθεις;”. Και μου απαντάει “μια χαρά Νίκο μου, μια χαρά”. Τόσο αξιοπρεπής. Και ύστερα από λίγα λεπτά έφυγε από τη ζωή.

Δηλαδή, πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια…

Σαφέστατα. Έμαθα να είμαι αξιοπρεπής από τη Ρένα. Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα. Έκανα μια τρομερά δύσκολη επέμβαση στη σπονδυλική στήλη. Κινδύνευα να μείνω παράλυτος. Την απέφευγα για χρόνια και γι’ αυτό είχα απομακρυνθεί από όλα τα καλλιτεχνικά. Δεν ήθελα να με βλέπουν και να με λυπούνται στην κατάσταση που ήμουν. Ωστόσο πλέον είμαι καλά.