Λήδα Ματσάγγου: Γι’ αυτό απείχε δέκα χρόνια από την τηλεόραση!

Λήδα Ματσάγγου

«Η τελευταία μου δουλειά ήταν το «Coupling», στον ΑΝΤ1, το 2008».

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία της δουλειά, η ταλαντούχα Λήδα Ματσάγγου επιστρέφει στη σειρά του ΑΝΤ1 “Οργή”. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο ένθετο “tv kous kous” του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχή της από την τηλεόραση.

Έπειτα από χρόνια απουσίας, πώς ήταν η εμπειρία των γυρισμάτων και της σειράς;

Ήταν μια όμορφη εμπειρία, γεμάτη ταξίδια και ωραίες στιγμές με φίλους, όπως τον Κώστα Αποστολίδη, την Ελισάβετ Μουτάφη, τον Ιωσήφ Μαρινάκη. Το σενάριο ήταν της Άντας Γκουρμπαλή, με την οποία είχαμε ξαναδουλέψει, ενώ η γνωριμία με τον σκηνοθέτη μας, Σταύρο Ποταμάρη, ήταν πολύ ωραία. Αν και αρχικά είχα προβληματιστεί με το ότι τα γυρίσματα θα γίνονταν στην Κύπρο κι εγώ θα έπρεπε να λείπω κάθε Δευτέρα και Τρίτη και να αφήνω τον γιο μου, ευτυχώς γρήγορα μπήκα σε μια ρουτίνα και έγινε το πρόγραμμά μου αυτό.

Τι σας οδήγησε στο να απέχετε από την ελληνική τηλεόραση για περίπου δέκα χρόνια;

Η τελευταία μου δουλειά ήταν το «Coupling», στον ΑΝΤ1, το 2008. Το 2009 γέννησα, οπότε αποφάσισα να απέχω. Βέβαια, συνέπεσε και η κρίση, οπότε όλο αυτό τράβηξε περισσότερο.

Σας γίνονταν προτάσεις;

Λόγω κρίσης γίνονταν ελάχιστες δουλειές και όταν έπεφτε στο τραπέζι το ενδεχόμενο της Κύπρου, δεν το συζητούσα λόγω παιδιού.

Τι σας έκανε να θέλετε να επιστρέψετε στην τηλεόραση;

Ο γιος μου, πλέον, έχει μεγαλώσει αρκετά, δεν με χρειάζεται συνεχώς από πάνω του. Μπορώ να κάνω και αυτό που με εκφράζει, αγαπώ κι έχω ανάγκη να κάνω.

Στο διάστημα αποχής σας, “ζηλέψατε” σειρές;

Έχω χάσει λιγάκι την αίσθηση με την τηλεόραση. Έχω τόσο φορτωμένο πρόγραμμα, που δεν προλαβαίνω να δω πολλά πράγματα.

Αθηναϊς Νέγκα: «Ήμουν “δυστυχισμένη” καμιά 20ετία διότι έβλεπα τα υπόλοιπα κορίτσια…»