Λένα Δροσάκη: «Δεν συνηθίζω να βάζω τα πράγματα κάτω από το χαλάκι και να τα αφήνω εκεί»

Λένα Δροσάκη

"Είμαστε υπεύθυνοι για το παρόν που διαγράφουμε και για το μέλλον που θα αφήσουμε στα παιδιά μας" εξομολογείται η Λένα Δροσάκη.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας καθημερινής σειράς του MEGA, «Το αύριο μας ανήκει», η Λένα Δροσάκη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και τον δημοσιογράφο Μαριλού Πανταζή. Μέσα σε όλα, ωστόσο, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην εν εξελίξει υπόθεση που αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πριν από μερικούς μήνες η Λένα Δροσάκη είχε μπει κάτω από τα φώτα των προβολέων για την απόφαση να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση και να αποτελέσει μία από τις πρώτες συναδέλφους της που έβαλαν μπροστά το #MeToo στο ελληνικό θέατρο. Η υπόθεση είναι ακόμα εν εξελίξει και δεν θέλει να προσθέσει κάτι στην ιστορία που έχει χιλιοειπωθεί, όπως εξηγεί στο περιοδικό. Η δημοσιογράφος την ρωτάει, όμως, τι ήταν αυτό που την έκανε να αποφασίσει να προσθέσει τη φωνή της μαζί με των άλλων συναδέλφων της.

«Δεν συνηθίζω να βάζω τα πράγματα κάτω από το χαλάκι και να τα αφήνω εκεί» εξηγεί η Λένα Δροσάκη. «Τα πράγματα μπαίνουν μεν κάτω από το χαλάκι, αλλά έρχεται η στιγμή που ανασύρονται για να τα αντιμετωπίσεις. Είμαστε υπεύθυνοι για το παρόν που διαγράφουμε και για το μέλλον που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Και θέλω, όσο το δυνατόν, έστω και λίγο, να βοηθήσω να ζήσουμε σε έναν πιο φωτεινό κόσμο».

«Οπότε θα έλεγα ότι η μητρότητα σαφέστατα με επηρέασε στο να αποφασίσω να βγω μπροστά και να κάνω αυτή την καταγγελία» συμπληρώνει η ηθοποιός.