Λευτέρης Πετρούνιας και Βασιλική Μιλλούση: Ο γάμος, οι δύσκολες στιγμές και η απώλεια

Λευτέρης Πετρούνιας

Ο γάμος, η βάφτιση και οι νονοί... Ο Λευτέρης Πετρούνια και η Βασιλική Μιλλούση απαντούν για όλα!

Η σχέση τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καρμική, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια ουσιαστικής φιλίας ο ένας είδε στο πρόσωπο του άλλου τον σύντροφο ζωής του. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν τους όπλισαν με δύναμη γιγαντώνοντας την αγάπη τους. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βασιλική Μιλλούση στην πρώτη τους από κοινού συνέντευξη και φωτογράφηση μιλούν στο HELLO! και τον Γιάννη Βίτσα για όλα…

Πριν από σχεδόν πενήντα ημέρες γεννήθηκε η δεύτερη κόρη σας. Ποια είναι τα συναισθήματα σας;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: Νιώθω μία ευτυχισμένη μητέρα και σύντροφος. Δόξα το Θεό είμαστε από τους τυχερούς ανθρώπους που βιώνουμε τον εγκλεισμό με αγάπη και ευτυχία. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας με υγεία, γεμάτες αγκαλιές και ευχάριστες στιγμές.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: Επειδή μεσολάβησε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εγκυμοσύνης της Βασιλικής και η ίδια ταλαιπωρήθηκε, ήμουν αγχωμένος έως ότου γεννήσει. Έπειτα ξεκίνησε η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μου. Είμαι χαζομπαμπάς επί δύο. Αισθάνομαι ευλογημένος που την συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο είμαι μαζί με τη Βασιλική και τα δύο μωρά μας στις αγκαλιές μας. Με τόση πολλή αγάπη δεν έχω νιώσει λεπτό το lockdown. Επιπλέον η ημέρα μου είναι γεμάτη και από τις προπονήσεις.

Ήσουν παρών κατά τη διάρκεια του τοκετού;

Ναι. Βρισκόμουν δίπλα στη Βασιλική και κρατούσα το χέρι της αναμένοντας το μεγάλο «θαύμα» Ένιωθα τεράστια προσμονή, αλλά και άγχος να πάνε όλα.

Φαντάζομαι πώς και για σένα Βασιλική ήταν εξίσου συναρπαστικές και συγκινητικές στιγμές.

Όσες φορές και αν τα βιώσεις αυτά τα συναισθήματα αυτής της στιγμής είναι πάντα δυνατά. Είχα άγχος να έρθει στον κόσμο ένα υγιές παιδί. Η στιγμή που μία μητέρα αντικρίζει το παιδί της είναι δώρο Θεού.

Η δεύτερη εγκυμοσύνη σου ήταν πιο δύσκολη από την πρώτη;

Πράγματι,  είχα πρόωρες συσπάσεις και νοσηλεύτηκα για ένα μήνα στο νοσοκομείο, ενώ λόγω του COVID ήμουν μόνη μου. Ήταν αρκετά δύσκολη κατάσταση, αλλά όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Ποιες είναι οι δυσκολότερες στιγμές που έχετε αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της κοινής διαδρομής σας;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: Περάσαμε αρκετές δύσκολες στιγμές, με σημαντικότερη για εμένα τον τραυματισμό του Λευτέρη. Τον ζήσαμε πολύ έντονα γιατί πίσω από αυτόν υπήρχαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το αν θα μπορέσει να επανέλθει. Ακόμα και όταν επέστρεψε στις προπονήσεις, η επανένταξή του στο γυμναστήριο ήταν πολύ δύσκολη. Η συμβίωση με έναν άνθρωπο που έχει υποβληθεί σε ένα τόσο δύσκολο χειρουργείο δεν ήταν εύκολη. Ξαφνικά ένας τόσο δυναμικός χαρακτήρας ένιωθε ότι δεν είχε τον έλεγχο του εαυτού του. Έπρεπε να είμαι πολύ δυνατή δίπλα του. Κλήθηκα να τον βοηθήσω να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Λευτέρη πως βίωσες τον τραυματισμό σου;

Οι γιατροί έχουν αλλάξει κυριολεκτικά την ανατομία στο χεριού  μου εσωτερικά. Όταν πληροφορήθηκα τι χειρουργείο έπρεπε να κάνω ,θεώρησα ότι δεν επρόκειτο να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο στους κρίκους. Όμως ακόμα και σ’ αυτή την συνθήκη η κινητήρια δύναμη μου ήταν μεγάλη. Είχα πολλούς λόγους για να επανέλθω. Τις δύο πρώτες ημέρες μετά από την εγχείρηση στη Γαλλία ήμουν με ναρκωμένο ώμο για να μην πονάω τόσο. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα μετά την υποχώρηση της δράσης της νάρκωσης δεν νομίζω πως κοιμήθηκα. Όποτε με έπαιρνε ο ύπνος, το σώμα μου έπεφτε προς τα πίσω και ο ώμος μου χαλάρωνε, με αποτέλεσμα να ξυπνώ κλαίγοντας. Ήταν μία δύσκολή περίοδος.

Συμβουλεύτηκες κάποιο ψυχολόγο για το πως θα διαχειριστείς αυτή την επώδυνη και βασανιστική κατάσταση;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: Όχι αν και είχα συμβουλευτεί μια φορά στο παρελθόν αθλητικό ψυχολόγο. Δεν ένιωθα ότι χρειαζόμουν ψυχολογική υποστήριξη έχοντας την Βασιλική δίπλα μου. Την κούρασα βέβαια πάρα πολύ, ήμουν πολύ δύσκολος ασθενής.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: Τα ζευγάρια πρέπει να είναι ενωμένα στις αντίξοες καταστάσεις. Και ο Λευτέρης ήταν δίπλα μου σα βράχος στις δύσκολες ημέρες τις δεύτερης εγκυμοσύνης. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλον.

Πότε σκοπεύετε να παντρευτείτε;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: Αρχικά σχεδιάζαμε να παντρευτούμε τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά το αναβάλαμε λόγω  της δεύτερης εγκυμοσύνης. Τελικά θα παντρευτούμε τον Δεκέμβριο του 2021.

Και θα βαφτίσετε παράλληλα τις κόρες σας;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: Όχι. Θα βαφτίσουμε και τις δύο κόρες μας στα τέλη Μαΐου.

Πως θα τις ονομάσετε;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: Την πρωτότοκη θα την ονομάσουμε Σοφία και τη δευτερότοκη Ελένη. Είναι αντιστοίχα τα ονόματα της μαμάς του Λευτέρη και της δικής μου.

Ποιοι θα είναι οι νονοί;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: Οι νονοί της Σοφίας θα είναι ο Χρήστος Μάστορας και ο παιδικός φίλος του Λευτέρη Βασίλης Λαζαρίδης. Της Ελένης θα είναι ο στενός φίλος και συνεργάτης του Λευτέρη Γιάννης Κρικρής, και η κολλητή παιδική μου φίλη και συναθλήτρια Θάλεια Παλιαρούτα

Άλλαξε τη ζωή σου ο θάνατος του πατέρα σου Λευτέρη;

Ο πατέρας μου ήταν το πρότυπο μου, ο ήρωας μου. Όταν απεβίωσε άρπαξα τη ζωή μου στα χέρια μου. Ωρίμασα απότομα.

«Έφυγε» ξαφνικά;

Ναι. Μπήκε στο νοσοκομείο γιατί είχε δύσπνοια. Οι γιατροί μας είπαν ότι είχε χαμηλό κλάσμα εξώθησης με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας. Τον έβαλαν σε καταστολή και δεν ξύπνησε ξανά.  Θα ήθελα να ήταν μαζί μας, να γνωρίσει τις εγγονές του και να παρακολουθήσει τη νίκη μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαίρομαι που έστω με πρόλαβε να με δει πρωταθλητή Ευρώπης.

Τον νιώθεις με ένα τρόπο παρόντα  στις πιο σημαντικές σου στιγμές;

Τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες, όσο και σε άλλες διοργανώσεις έχω αισθανθεί ότι είναι κοντά μου, ότι με έχει βοηθήσει  να κερδίσω τον αγώνα.