Λάζος Μαντικός: «Ξαφνικά είδα τη μάπα μου να παίζει στα μεγαλύτερα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα»

Λάζος Μαντικός

"Έγινε το απόλυτο παγκόσμιο viral" δηλώνει ο Λάζος Μαντικός.

Ο Λάζος Μαντικός παραχώρησε συνέντευξη στη Real life και την Πολυξένη Καραμίχα με αφορμή ακόμα μια χρονιά συνεργασίας με τον Γιώργο Παπαδάκη στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων, ωστόσο, ο δημοσιογράφος μίλησε για τα πιο παράξενα ρεπορτάζ που έχει καλύψει ενώ εξήγησε για ποιο λόγο έγινε… διεθνές viral.

Ποιο είναι το πιο παράξενο ρεπορτάζ που έχεις κάνει;

Το πιο παράξενο ρεπορτάζ που έχω κάνει είναι η γουρουνίτσα μου πλέον, η Μαρίκα. Πλημμύρες 2019, ετοιμάζομαι για ζωντανή σύνδεση από μια πλημμυρισμένη Κινέτα, χωρίς ρεύμα. Απόλυτο σκοτάδι, ανοίγουμε φως κάμερας και αρχίζω να δίνω ρεπορτάζ, όταν ξαφνικά ακούγεται ένας ήχος από μούγκρισμα γουρουνιού. Λέω «ιδέα μου θα είναι» και βλέπω τη Μαρίκα να έρχεται κατά πάνω μου. Έγινε το απόλυτο παγκόσμιο viral! Ξαφνικά είδα τη μάπα μου μαζί με τη Μαρίκα να παίζουμε στα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα. Αμερική, Ιαπωνία, Αφρική, μέχρι και στην Ινδία άκουγα παρουσιαστές να προσπαθούν να πουν το όνομα μου.

Ειδικά στα κινέζικα είχε πολλή πλάκα. «Λάζο Μαντίκο» και μετά τα ακαταλαβίστικα. Έδωσα συνεντεύξεις σε δίκτυα όπως της Αυστραλίας και της Γερμανίας, στο RTL μέσω Skype, αλλά ταξίδεψα κιόλας μέχρι το Λονδίνο που μου ζήτησε η παραγωγή του Channel 5. Το πιο παράξενο ρεπορτάζ ήταν λοιπόν να ψάξουμε μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη γιατί έγινε όλο αυτό. Έψαχνα να βρω τον κηδεμόνα της και τον βρήκα. Ο χείμαρρος είχε παρασύρει τη Μαρίκα από τη φάρμα και την έριξε στη θάλασσα, κολύμπησε για να σωθεί και τα κατάφερε.

Ήπιε όμως θαλασσινό νερό και ανέβηκε η λίμπιντο της… Είχε όρεξη για σεξ! Όχι με εμένα. Εμένα, όταν με είδε στο σκοτάδι, με πέρασε για τον κηδεμόνα της, ήρθε λοιπόν όπως ένας σκύλος όταν θέλει να σου δείξει κάτι, σε δαγκώνει και σου τραβάει την μπλούζα. Αυτό έκανε και η Μαρίκα, μόνο που εγώ ένιωθα το δοντάκι της και δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω σταθερός για να δώσω ρεπορτάζ.