Λάκης Γαβαλάς: Έξω φρενών ο σχεδιαστής για το «σφυρί»

Λάκης Γαβαλάς

Πώς αντέδρασε ο Λάκης Γαβαλάς στην είδηση ότι οι εγκαταστάσεις του στην Κάντζα βγαίνουν σε πλειστηριασμό;

Την έντονη αντίδραση του γνωστού μόδιστρου Λάκη Γαβαλά, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη δίνη δικαστικών περιπετειών λόγω οικονομικών προβλημάτων, προκάλεσε η «είδηση» πως οι πολυτελείς εγκαταστάσεις όπου στεγαζόταν η εταιρεία του στην Κάντζα βγαίνουν σε ηλεκτρονικό «σφυρί».

Ο γνωστός μόδιστρος ξεκαθαρίζει μέσω του συνηγόρου του, Γιάννη Παγορόπουλου, στην εφημερίδα Secret και στην Βάσω Παλαιού, πως οι εν λόγω εγκαταστάσεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μπουν στη διαδικασία του πλειστηριασμού, καθώς τελούν υπό δέσμευση από την ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά, που αγόρασε ο γνωστός μόδιστρος το 2009, τίθενται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 έναντι 494.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως διευκρίνιζει ο κ. Παγορόπουλος στην εφημερίδα Secret και στην Βάσω Παλαιού, το ακίνητο που πλειστηριάζεται αποτελεί μέρος των πολυτελών, μινιμαλιστικής αισθητικής εγκαταστάσεων όπου στεγαζόταν η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά πριν βρεθεί στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων, τα οποία τον οδήγησαν να παραμείνει για ένα διάστημα στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αλλά ακόμα και σε αυτήν τν περίπτωση, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Και αυτό διότι λόγω της υφιστάμενης δέσμευσης δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση του ακινήτου. Κάτι ανάλογο ισχύει και με την κατοικία του μόδιστρου στη Μύκονο.

«Η εππαγελματική έδρα του εντολέα μας, κ Απόστολου (Λάκη_ Γαβαλά, στην Κάντζα του Νομού Αττικής τελεί υπό τη δέσμευση της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες από την 31η/1/2012 με την υπ’ αριθμόν 27/2012 Διάταξη του τότε προέδρου της. η εν λόγω δέσμευση είναι ο νομικός λόγος για τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δεν δικαιούται να προβεί μέχρι και σήμερα σε αναγκαστικού χαρακτήρα ενέργειες εις βάρος του ακινήτου, όπως η εκποίησή του με πλειστηριασμό. Όλα τα παραπάνω έχουν ήδη τύχει νομικής επεξεργασίας από την Α’ Τακτική Ολομέλεια του νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη συνεδρίαση της 21ης/11/2013».

Πηγή: Secret