Λάκης Γαβαλάς: «Δεν επενδύω πλέον στην Ελλάδα, η Ελλάδα είναι μία μπλόφα»

Λάκης Γαβαλάς

"Ξαναγυρίζω εμπορικά στη Μύκονο, γιατί υποσχέθηκα ότι θα κάνω μία εκκαθάριση. Επιστρέφω, μαζεύω τα σκουπίδια και τα στέλνω εκεί που πρέπει", τονίζει ο .γνωστός σχεδιαστής.

Για όλους και για όλα μιλά ο Λάκης Γαβαλάς στο περιοδικό InStyle και τη δημοσιογράφο Μάρθα Κουμπάνη. Ο κορυφαίος σχεδιαστής απαντά για τον χώρο της μόδας στην Ελλάδα, τη δική του πορεία μέσα σε αυτόν αλλά και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο κελί της φυλακής για 15 μήνες.

«Ο καθένας θεωρεί ότι κατέχει το εμπορικό κομμάτι, γι’ αυτό και βγαίνει στην αγορά για να διεκδικήσει χρήματα. Εγώ είμαι μέσα στην παγκοσμιοποίηση – αυτό άλλωστε με χαντάκωσε, γιατί τότε αυτό μας υπόσχονταν οι κυβερνήσεις», δηλώνει ο Λάκης Γαβαλάς.

«Προετοιμάστηκα, έκανα μεγάλα κτίρια, μεγάλα καταστήματα, πολύ ακριβά, χωρίς να έχω πάρει χρήματα από το χρηματιστήριο, χωρίς τίποτα, απλώς γιατί πίστεψα σε αυτό. Δεν επενδύω πλέον στην Ελλάδα, η Ελλάδα είναι μία μπλόφα. Αυτό όμως δεν με πτοεί, την αγαπώ για τον ήλιο της, τα 2-3 σουβλατζίδικα, καμιά φορά και για τα μπουζούκια – γιατί αγαπώ και το κιτς. Για να βλέπω και τις διαφορές», συμπληρώνει.

Την εποχή των πάρτι στη Μύκονο όλοι ήθελα να βρεθούν στη λίστα των καλεσμένων σας. Υπήρξε κάποια στιγμή που αισθανθήκατε ότι θέλετε να απομονωθείτε;

«Απομονωνόμουν! Έτσι κι αλλιώς εγώ στη Μύκονο δεν είχα πάει για τα πάρτι. Είχα τρία καταστήματα, οπότε ήμουν μια διεθνής βιτρίνα για τη χώρα μου. Γι’ αυτό και ξαναγυρίζω τώρα στη Μύκονο εμπορικά, γιατί υποσχέθηκα ότι θα κάνω μία εκκαθάριση», απαντά ο Λάκης Γαβαλάς.

«Λέμε, για παράδειγμα, ότι μια παραλία είναι βρώμικη. Αν όμως δεν πάμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια εμείς, πώς περιμένουμε να καθαρίσει; Το ίδιο κάνω κι εγώ τώρα: επιστρέφω, μαζεύω τα σκουπίδια και τα στέλνω εκεί που πρέπει. […] Δεν ζούσα για τα πάρτι, αν και είμαι ο βασιλιάς των πάρτι. Υπήρχαν 360 μέρες που δούλευα σκληρά», επισημαίνει αμέσως μετά ο Λάκης Γαβαλάς.