Λάκης Γαβαλάς: «Αυτός ο άνθρωπος είναι μια έχιδνα»

Λάκης Γαβαλάς

"Ποιος είναι αυτός που μπορεί να με κρίνει; Ποια είναι αυτή η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα;" ανέφερε απορημένος ο Λάκης Γαβαλάς

Ανατρεπτικός και πάντα ετοιμόλογος ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε στο Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού για το τι σημαίνει για τον ίδιο celebrity αλλά και πως αντιδρά όταν σχολιάζουν αρνητικά λεγόμενά του.

Ο χαρακτηρισμός celebrity, είναι κάτι αδιευκρίνιστο ως προς την ερμηνεία του στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό στη χώρα μας;

Celebrity είναι όταν είσαι στις “Α list” του κόσμου, όταν τα πρώτα ονόματα σε καλούν κάπου διεθνώς, Λος Άντζελες, Κάννες, γιατί σε όλα αυτά έχω πάει κι έχω φωτογραφίες αποτυπωμένες, είμαι “Α list”… Άρα αυτομάτως ονομάζεσαι celebrity. Όχι ότι αυτό μου τροφοδοτεί κάτι ιδιαίτερο στον χαρακτήρα μου, εγώ αισθάνομαι το παιδί της διπλανής πόρτας. Κάνω τηλεόραση χρόνια, άρα έχω ένα συνεχόμενο upgrade, επάνω στην καλλιτεχνική προίκα μου. Φοράω λαμπερά ρούχα, πολλές φορές πανάκριβα, τα οποία είτε μου τα δίνουν, είτε τ’ αγοράζω, είμαι συλλέκτης γυναικείων και ανδρικών τσαντών μεγάλων οίκων, για τους οποίους σχεδιάζω, κι όλα αυτά συνθέτουν ένα ιδιαίτερο άτομο, κατά τη δική μας ορολογία celebrity.

-Πώς “παντρεύεις” το παιδί της “διπλανής πόρτας”, με το ιδιαίτερο άτομο το οποίο είσαι;

Γιατί όλα είναι ρόλοι, θα έκανα τον Ζαζά όλη μέρα; Τον κάνω για τις δύο ώρες στο θέατρο, μετά γίνομαι εκείνος που θα πάει στο εργαστήριο, που θα πρέπει να φτιάξω κάποια ρούχα “Lak”, ενώ μετά θα πάω να μιλήσω με τους μαθητές της σχολής που διδάσκω. Θα πάω σε μια ταβέρνα να φάω το τηγανητό μου, μια φορά στο τόσο, αλλά θ’ αγοράσω για να φάω και το καλύτερο χαβιάρι.

-Είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο τα έχεις συνδέσει όλα αυτά.

Βέβαια είναι μαγικός. Έχω γαλουχηθεί στο εξωτερικό, ο Μπερλουσκόνι μ’ έκανε βόλτα με το σκάφος του στη Σαρδηνία, το 1980 και το 1985, πήγαινα στη βίλα του, μετά έγινε πρωθυπουργός κι είχα να κάνω με όλους τους μεγάλους εμπόρους, κατασκευαστές και σχεδιαστές… Αυτή είναι η ζωή μου. Δεν το επεδίωξα, ήρθε μόνο του, κι είμαι χορτασμένος από αυτό που λέμε “πρώτο τραπέζι”, δε με νοιάζει, γελάω. Θέλω να πάω στα μπουζούκια ή οπουδήποτε και να κάθομαι 10 θέσεις πίσω.

Το ότι υπάρχουν πολλοί που κάνουν δηλώσεις, σχολιάζοντας τις δηλώσεις σου, πώς σου φαίνεται;

Αυτό που ασχολούνται μαζί μου… είναι φανταστικοί, τους ευχαριστώ. Θέλω να με κρίνουν άνθρωποι που έχουν κουλτούρα και νοημοσύνη περισσότερη από τη δική μου, για να μπορώ να βελτιωθώ μετά. Αν το λέει ένας κακός για να με εμπορευτεί, αυτό με τρελαίνει. Ένας κριτικός από τη Θεσσαλονίκη έκανε μια κριτική, που στεναχωρήθηκα πολύ γιατί εγώ εκεί είχα ανοίξει 10 μαγαζιά κι έδωσα δουλειά σε πάρα πολλά άτομα.  Ο άνθρωπος αυτός, είναι μια έχιδνα, με είδε στην παράσταση εκεί, την πρώτη μέρα, κι αντί να κρίνει αυτό που είδε, έγραψε ότι είμαι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να με κρίνει; Ποια είναι αυτή η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα; Έχω πέσει στο κρεβάτι μαζί του; Ήρθε να μου συστήσει καμιά ξαδέλφη του για την πιάσω γκόμενα ή κάποιον ξάδελφό του να τον κάνω κουμπάρο, για να κοιμάμαι μαζί του; Είπε ότι πηγαίνω από κανάλι σε κανάλι και μιλάω σε αυτά τα τριτοκοσμικά, κι όλο αυτό έχει στο facebook του μόνο ένα like. Ποια είναι η δουλειά σου, ποιον πείθεις; Κανέναν, είσαι αλήτης, δεν είσαι καλός άνθρωπος. Αυτούς θα τους κάνω “Χ”, αφού πρώτα θα τους φέρω σε τάξη. Είμαι μια ζωή σε τάξη και δεν δέχομαι να μην είναι σε τάξη κάποιος που μιλάει για μένα.