Κυριάκος Κυανός: «Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένα αγγελούδι γι’ αυτό και δεν είχε χώρο στη γη»

Κυριάκος Κυανός

«Όταν περνούσα τα προβλήματα με την υγεία μου ήταν δίπλα μου», λέει ο Κυριάκος Κυανός.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη ο Κυριάκος Κυανός. Ο γνωστός τραγουδιστής απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τον αδικοχαμένο Παντελή Παντελίδη.

Έχω δει σε ένα βίντεο ότι είχατε πάει στο μαγαζί που τραγουδούσε πριν φύγει από τη ζωή, ο Παντελής Παντελίδης. Τον γνωρίζατε προσωπικά; Πιστεύετε ήταν ένα φαινόμενο στο ελληνικό τραγούδι;

Τον γνώριζα πάρα πολύ καλά. Έχω περάσει πάρα πολλά με τον Παντελή Παντελίδη. Μου είχε δώσει το μενταγιόν που φορούσε στον λαιμό του με τα αρχικά του, δύο ώρες πριν φύγει να πάει στο μαγαζί που διασκέδασε το βράδυ πριν σκοτωθεί.

Το έχω συνέχεια μαζί μου, το φόραγα για χρόνια. Δεν το έβγαζα από πάνω μου, μέχρι που γεννήθηκε το παιδί και τα είχα βγάλει όλα. Πάντα τραγουδάω κομμάτια του, τον μνημονεύω. Κοιτάω ψηλά και λέω το όνομά του. Ο Παντελής ήταν ένα αγγελούδι γι’ αυτό και δεν είχε χώρο στη γη. Μου έλεγε θυμάμαι ότι με αγαπάει πιο πολύ από όλους.

Τότε περνούσα τα προβλήματα της υγείας μου και ήταν δίπλα μου. Μου είχε δώσει και τραγούδια, αλλά δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ. Θυμάμαι όταν έμαθα τι έγινε, έμεινα παγωμένος για ώρες στον καναπέ. Ένιωθα σαν να είχα φύγει μαζί του, δεν ένιωθα τίποτα, δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά πράγματα από το σοκ.