Ξεσπά ο Σπύρος Πούλης: «Είναι και άδικο και κουλό και παράλογο και τρελό και ηλίθιο»

Σπύρος Πούλης

"Από ανάγκη πάει κάποιος ηθοποιός στα ριάλιτι, δεεν πάει ούτε για δημοσιότητα ούτε γιατί θέλει να διαγωνιστεί" εξηγεί ο Σπύρος Πούλης.

Με αφορμή την θεατρική παράσταση στην οποία και πρωταγωνιστεί, ο Σπύρος Πούλης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός μίλησε για τον κλάδο των ηθοποιών, το πολυσυζητημένο προεδρικό διάταγμα και τα ριάλιτι.

Ο κόσμος αγαπάει το θέατρο, η κυβέρνηση αγαπάει τους εκπροσώπους της τέχνης, γιατί βλέπουμε πως ο κλάδος σας βρίσκεται στο στόχαστρο;

Δεν είναι στο στόχαστρο, αλλά είμαστε ξεχασμένοι… Το θέατρο γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα και είναι κρίμα να μην στηρίζεται. Θα έπρεπε να υπάρχει τουρισμός μόνο για το θέατρο. Γιατί να πας στην Αγγλία να δεις παραστάσεις; Εδώ θα έπρεπε να υπάρχουν παραστάσεις και σύγχρονες, γιατί έχουμε και ωραίες δουλειές να παρουσιάσουμε. Πιστεύω να λυθεί το πρόβλημα.

Την ώρα που εσείς οι ηθοποιοί διεκδικείτε τα δικαιώματά σας, παιδιά από ριάλιτι μπαίνουν στην υποκριτική. Σας ενοχλεί αυτό;

Μου φαίνεται λίγο περίεργο κάποιος ξαφνικά στα 30 του, που δεν είχε σκεφτεί, ή δεν έχει δει θέατρο, επειδή συμμετείχε σε ένα ριάλιτι, επειδή τον είδαν κάποιοι να θέλουν να τον βάλουν σε μια σειρά ή παράσταση. Μου φαίνεται τρελό και με βρίσκει αντίθετο. Βέβαια όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει, γιατί το θέατρο είναι μια τέχνη ανοιχτή. Μου φαίνεται πάντως παράλογο κάποιος που να μην έχει δει θέατρο, να του πουν ελάτε να παίξετε.

Είναι λίγο άδικο…

Και άδικο και κουλό και παράλογο και τρελό και ηλίθιο. Όλα είναι. Από την άλλη, εδώ είναι η σκηνή και όποιους αντέξει, θα τους κρατήσει.

Αν σας έκαναν πρόταση από ριάλιτι, θα παίρνατε μέρος;

Όχι. Δεν κατακρίνω τους ηθοποιούς που πηγαίνουν εκεί, γιατί δυστυχώς η κατάσταση και τα μεροκάματα που υπάρχουν, μας έχουν αναγκάσει να προσπαθούμε να επιβιώσουμε με χίλιους δυο τρόπους. Καλά έκαναν και οι συνάδελφοι που πήγαν σε ριάλιτι, γιατί αναγκάστηκαν να πάνε. Από ανάγκη πάει κάποιος ηθοποιός στα ριάλιτι. Δεν πάει ούτε για δημοσιότητα, ούτε γιατί θέλει να διαγωνιστεί. Ας είχαν φροντίσει οι ιθύνοντες να υπάρχουν κανονικά μεροκάματα και να μπορεί να ζήσει ένας ηθοποιός την οικογένειά του και να μην χρειάζεται να τρέχει στη ζούγκλα (γέλια).