Ξεσπά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για το lifestyle: «Ο επαρχιωτισμός τους δεν άντεχε ότι εγώ δεν έμεινα επαρχιώτης»

Άρης Σπηλιωτόπουλος

"Με κατηγορούσαν για την εμφάνιση και τον επιτονισμό στην ομιλία, έκαναν θόρυβο για να μην προσέχουν τι λέω" τονίζει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη. Μέσα σε όλα, δε, ο έμπειρος πολιτικός και πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή απαντώντας παράλληλα σε όσους τον κατηγορούσαν παλαιότερα για το lifestyle του.

Φτάσατε ποτέ στα σκαλιά της εκκλησίας;

Ναι. Ξεκάθαρα ναι. Ομως δεν έκατσε. Ισως γιατί είχα άλλες προτεραιότητες. Ισως γιατί μπορεί να μην ένιωθα έτοιμος γι’ αυτό. Ισως δεν έγινε για λόγους που μας ξεπερνούν. Πάντως, ακόμα και έτσι, βγαίνεις πιο πλούσιος, πιο δυνατός, γιατί σου δίνεται η ευκαιρία της ενδοσκόπησης και της αναζήτησης για το τι έγινε και γιατί. Να καταλάβεις τον εαυτό σου, τα όριά σου, τις πραγματικές ανάγκες σου, αλλά στο τέλος-τέλος και τα θέλω σου και τον προορισμό σου σε αυτή τη ζωή.

Σας κατηγορούσαν για το lifestyle εκείνης της εποχής, του 2004. Σπίτι στο Κολωνάκι, διακοπές στη Μύκονο, lifestyle φωτογραφήσεις κ.λπ. Τι έχετε να πείτε;

Με κατηγορούσαν γιατί έχω αυτή την εμφάνιση, γιατί έχω επιτονισμό στην ομιλία, γιατί είμαι νέος (τότε) και ό,τι άλλο τους βόλευε για να πουν. Εκαναν θόρυβο, για να μην προσέχουν οι άλλοι τι λέω. Ο επαρχιωτισμός τους δεν άντεχε ότι εγώ δεν έμεινα επαρχιώτης, αλλά άλλαζα και έμενα ανοιχτός στον πολιτισμικό κοσμοπολιτισμό. Για το Κολωνάκι έλεγαν ή γιατί πήγα στη Μύκονο. Τα έλεγαν αυτοί που είχαν ριζώσει εκεί, αλλά θεωρούσαν ότι μπορούν να κρυφτούν. Τελείωσε και το Πάσχα και δεν μπορώ να αναφερθώ σε υποκριτές και «Φαρισαίους», γιατί θα γίνω ανεπίκαιρος.