Ξεσπά η Ελένη Βαΐτσου – «Είναι αγχωτικό και με γεμίζει απελπισία»

Ελένη Βαΐτσου

"Δεν έχω υπάρξει σε κακοποιητική τουλάχιστον σωματικά σχέση και δεν θα μπορούσα να μείνω σε μία τέτοια. Στο πρώτο δείγμα θα εξαφανιζόμουν" εξομολογήθηκε η Ελένη Βαΐτσου.

Την πιο ευαίσθητη πλευρά της έδειξε η Ελένη Βαΐτσου, μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου, όταν αναφέρθηκε στα ολοένα και περισσότερα περιστατικά βίας που έρχονται στο φως και πολλές φορές έχουν σαν θύματα γυναίκες.

Είσαι μια γυναίκα που έχει άποψη. Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι τελευταία ακούμε όλο και περισσότερα περιστατικά γυναικοκτονιών; Έχεις υποστεί βία σε σχέση σου;

Δεν γνωρίζω αν τα περιστατικά έχουν αυξηθεί δραματικά τελευταία ή αν απλώς δεν τα μαθαίναμε τόσα χρόνια. Όπως και να έχει, είναι τρομακτικό το ότι συμβαίνουν. Η ευκολία με την οποία αφαιρείται μια ζωή, για ψύλλου πήδημα, είναι αγχωτικό και με γεμίζει απελπισία. Δεν έχω υπάρξει σε κακοποιητική τουλάχιστον σωματικά σχέση και δεν θα μπορούσα να μείνω σε μία τέτοια. Στο πρώτο δείγμα θα εξαφανιζόμουν.

Όμως δεν μπορώ να ρίξω καμία ευθύνη σε μια γυναίκα που παραμένει για τους λόγους της. Θέλει απίστευτη δύναμη να βρεις το κουράγιο να ζητήσεις βοήθεια ή να φύγεις μακριά από τον άνθρωπο που αγαπάς και είσαι εξαρτημένος, ακόμη κι αν σου φέρεται άσχημα.

Όταν αντιλαμβάνεσαι πως ακόμη κι αν ζητήσεις βοήθεια, δεν σου παρέχεται, γίνεται ακόμη πιο δύσκολοι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να έχει εξουσία πάνω μας.