Ξεσπά η Χριστίνα Τσάφου: «Είσαι άρρωστος, θες γιατρό»

Χριστίνα Τσάφου

«Κι αν εσύ ο ίδιος δεν το έχεις καταλάβει, κάποιος δίπλα σου δεν υπάρχει να σου πει ότι δεν είσαι καλά;», λέει η Χριστίνα Τσάφου.

Η Χριστίνα Τσάφου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Μαρία Σοφιανού. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κίνημα metoo και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

Φέτος, στο θέατρο, έγιναν σοβαρές καταγγελίες για συναδέλφους σας. Ποια είναι η γνώμη σας για όλο αυτό; Σοκαριστήκατε;

Συμφωνώ απόλυτα με το ότι πρέπει να καταγγέλλονται τέτοια περιστατικά. Βγάζω το καπέλο σε αυτούς που είχαν το θάρρος και τη δύναμη να βγουν να μιλήσουν, γιατί αυτός που μιλάει εκτίθεται και δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι συνέπειες, ίσως και γι’ αυτόν τον λόγο κάποιοι να καθυστέρησαν να που την αλήθεια τους. Δηλαδή είναι αυτό που μπορεί κάποιος να σου κάνει κάτι και στο τέλος να βγει και από πάνω, είτε γιατί έχει δύναμη, είτε γιατί είναι γνωστός ή πολύ πλούσιος κλπ.

Οπότε, συμφωνώ πάρα πολύ με όλο αυτό που έγινε, πρέπει να συνεχιστεί και να μην χάσει τη δύναμή του. Σοκαρίστηκα πολύ με αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια για συναδέλφους. Κάποια πράγματα ψιθυριζόντουσαν στον χώρο μας, αλλά δεν ξέραμε την έκταση, ούτε μπορούσαμε να το φανταστούμε. Δηλαδή μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος; Είσαι άρρωστος, θες γιατρό… Δεν γίνεται! Κι αν εσύ ο ίδιος δεν το έχεις καταλάβει, κάποιος δίπλα σου δεν υπάρχει να σου πει ότι δεν είσαι καλά;

Εσείς έχετε ζήσει ποτέ τέτοιο τραγικό σκηνικό;

Όχι, δεν έχω ζήσει τέτοια πράγματα. Έχω δει κακές συμπεριφορές, οι οποίες, όμως, υπήρχαν πάντα σε όλους τους χώρους. Μια φορά που μου έτυχε, αυτό που έκανα ήταν να προσπαθήσω να κατευνάσω τα πράγματα. Δεν ήταν προσωπικά μόνο σε εμένα, αλλά και σε άλλους παρευρισκόμενους. Ωστόσο, η προσβολή ήταν τόσο όσο, δεν ήταν για να το τραβήξουμε στα άκρα.