Κωστής Σαββιδάκης: Όλα όσα δεν γνωρίζετε για τον παπά Γρηγόρη από τις Άγριες Μέλισσες

Κωστής Σαββιδάκης

«Για να πάρω το ρόλο στις Άγριες Μέλισσες χρειάστηκε να περάσω από τέσσερις ακροάσεις».

Από την “ανάκριση” του Γρηγόρη Μελά στο περιοδικό “Τηλέραμα” πέρασε ο Κωστής Σαββιδάκης, ο παπά Γρηγόρης από την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 Άγριες Μέλισσες.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ στη Ρόδο, αλλά η καταγωγή μου είναι από τα Σφακιά της Κρήτης.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ θυμάμαι που προσπαθούσα να προλάβω τον πατέρα μου στα βήματα και μετρούσα ένα δικό του, τρία δικά μου.

ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ δύο χρονιές. Όχι γιατί έμεινα από απουσίες, αλλά γιατί η μεγαλύτερη κατά 11 μήνες αδελφή μου πήγε πρώτη. Εγώ ήμουν πολύ κολλημένος μαζί της, δεν μπορούσα να μείνω μόνος στο σπίτι, οπότε δέχτηκαν να τη συνοδεύω.

ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΜΠΑΡΑΚΙ τη Ρόδο, το «Alter Ego», για 12 χρόνια, μαζί με τον Κωστή και τον Κυριάκο, στο οποίο κάναμε παραστάσεις και συναυλίες. Λειτουργούσε μόνο τον χειμώνα, γιατί τα καλοκαίρια προσπαθούσαμε να γυρίσουμε και να μάθουμε τον κόσμο.

ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ έχουμε ιδρύσει με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο τη θεατρική ομάδα «Συν Κάτι», κάνοντας παραγωγές θεατρικών παραστάσεων.

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2018 βρέθηκα στη Νέα Υόρκη στη σκηνή του «Carnegie Hall» με την παράσταση «Faux-Bia! The musical». Μια εμπειρία και συνεργασία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ακούω συνέχεια εκκλησιαστική μουσική και ύμνους από το ραδιόφωνο της εκκλησίας. Ίσως λοιπόν ο ρόλος του παπά Γρηγόρη να μην ήρθε και τόσο τυχαία.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΡΟΛΟ στις Άγριες Μέλισσες χρειάστηκε να περάσω από τέσσερις ακροάσεις.

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ… Εργάστηκα σε βενζινάδικο, σε βαφές αυτοκινήτων, σε μπαρ, σε καφέ, σε εστιατόριο, σε λάντζα και σε πολλά άλλα. Για έξι καλοκαίρια μάλιστα εργαζόμουν ως «εμψυχωτής» σε παιδικό ξενοδοχείο στον Σταυρό στα Χανιά.

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ διαφημίσεις, γιατί θεωρώ ότι και αυτές είναι ένας μικρός σύντομος ρόλος, όπου πρέπει να πείσεις τον θεατή για την καλή ερμηνεία σου μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ… Μου αρέσουν τα γλυκά, αλλά ιδιαίτερα τα θαλασσινά, με ουζάκι και καλή παρέα. Βέβαια λατρεύω τους λαχανοντολμάδες τόσο πολύ, που όταν τους απολαμβάνω δεν αφήνω κανέναν να πλησιάσει το πιάτο μου. Όποιος προσπαθήσει… κινδυνεύει.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019 ξεκίνησε το ταξίδι της η ταινία «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου, όπου συμμετέχω με έναν ρόλο έκπληξη.

ΤΟ 2020 ΘΑ ΒΓΟΥΝ στις κινηματογραφικές αίθουσες δύο ταινίες όπου πρωταγωνιστώ: το «Δείπνο του βοσκού» του Γιάννη Στραβόλαιμου και το «Τίσις» του Γιώργου Ευαγγελόπουλου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ στην Αθήνα ύστερα από μια ακρόαση που είχα περάσει για ένα σίριαλ που θα γυριζόταν το 2005. Είχα περάσει δύο δοκιμαστικά και υποτίθεται είχα πάρει το ρόλο, οπότε έκλεισα ότι εκκρεμότητες είχα στο νησί και ήρθα. Το σίριαλ γυρίστηκε κανονικά, αλλά δεν με ειδοποίησαν ποτέ να πάω για γύρισμα. Συμβαίνουν και αυτά. Κάθε εμπόδιο για καλό, που λένε…

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΧΟΜΠΙ, αλλά μου αρέσει να συλλέγω σπόρους από φρούτα και λαχανικά.

ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ είναι «να είμαστε καλά και να περνάμε όμορφα».

ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ αρκετά, σε αρκετά μέρη στον κόσμο. Το καθένα έχει την ομορφιά του, αλλά σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει. Αγαπημένοι προορισμοί λοιπόν, πέρα από Ρόδο και Κρήτη, είναι όλη η Ελλάδα και πιστεύω ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από καμία άλλη χώρα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΩ το πρωί όταν ξυπνάω είναι «δόξα τω Θεώ που σηκώθηκα και σήμερα» και αμέσως φτιάχνω καφέ, ενώ το τελευταίο που λέω πριν ξαπλώσω είναι η προσευχή μου.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ που διάβασα είναι το πρώτο μυθιστόρημα του συνεργάτη, ηθοποιού, σκηνοθέτη και συγγραφέα, αλλά πάνω από όλα αγαπημένου φίλου Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου. Τίτλος του «Ο εμός έρως» και κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, αλλά είμαι ο πρώτος που είχα τη χαρά να το διαβάσω και σας το συστήνω, γιατί είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε. Τώρα που, όπως όλοι μας, είμαι κλεισμένος στο σπίτι, έχω ξεκινήσει το μυθιστόρημα της δικιάς μας Μελίνας Τσαμπάνη «Ο πρώτος αμέθυστος».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ή και προτέρημα είναι ότι δεν θα μεγαλώσω ποτέ.

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στη ζωή μου είναι ο άνθρωπός μου. Έρωτας για μένα είναι να κοιμάσαι με τον άνθρωπό σου αγκαλιά και να ξυπνάς με τα πόδια μπερδεμένα.