Κώστας Τσουρός: «Έχω πάρει τηλέφωνο σε συνάδελφο να παραπονεθώ, με εξοργίζει όταν οι άλλοι δεν είναι ντόμπροι»

Κώστας Τσουρός

"Η αλήθεια είναι πως υπάρχει γυναικοκρατία στην τηλεόραση. Δεν ξέρω αν υπάρχει αξιοκρατία αλλά πιστεύω πως, αν είσαι καλός, θα υπάρχεις στον χώρο", σχολιάζει ο παρουσιαστής του MEGA.

Για την πορεία του στην τηλεόραση και το νέο του επαγγελματικό βήμα ως κεντρικός παρουσιαστής μίλησε ο Κώστας Τσουρός. Ο δημοσιογράφος του MEGA και οικοδεσπότης της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» άνοιξε την καρδιά του στη RealLife και την Πολυξένη Καραμίχα.

«Δεν μου αρέσει να απαντάω μέσα από την εκπομπή, θέλω να το αποφεύγω αυτό. Φέτος η τηλεόραση είναι πιο ανθρωποφαγική από ποτέ, ξεκίνησε έτσι και εξελίσσεται ακόμη πιο ανθρωποφαγικά ανάμεσα στους συναδέλφους. Αν πρέπει να τοποθετηθώ, ενδεχομένως να το κάνω αλλά δεν είμαι της άποψης πως πρέπει να χρησιμοποιούμε τον τηλεοπτικό αέρα για να λέμε τι λένε οι άλλοι για μας σε άλλες εκπομπές», δηλώνει ο Κώστας Τσουρός.

«Είναι όμως στιγμές που πρέπει να γίνεται, γιατί αν έχει συμβεί κάτι χοντρό, πρέπει να ξεκαθαριστεί. Εμένα μου αρέσουν περισσότερο οι παρουσιαστές που δεν αναφέρονται στον εαυτό τους και κάνουν εκπομπές μόνο για τον κόσμο», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Έχω πάρει όμως 1-2 φορές τηλέφωνο σε συνάδελφο να παραπονεθώ. Επειδή κάνω την ίδια δουλειά, είναι λίγο περίεργο. Κατανοώ πως δεν μπορούν να μας αρέσουν όλα όσα λέγονται για εμάς», παραδέχεται αμέσως μετά ο Κώστας Τσουρός.

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» σου στις συνεργασίες;

«Η αλήθεια. Δεν μου αρέσει να είμαστε άλλοι μπροστά και άλλοι πίσω. Ντόμπροι. Με εξοργίζει το αντίθετο. Θέλω οι συνεργάτες μου να είναι καλά παιδιά και αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της επιλογής μου για την εκπομπή, το οποίο βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είναι καλοί επαγγελματίες», απαντά ο Κώστας Τσουρός.

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει γυναικοκρατία στην τηλεόραση. Έχει να κάνει με τους ανθρώπους που επιλέγουν τα πρόσωπα και τι τους αρέσει. Υπάρχουν πολλοί ικανοί άνδρες παρουσιαστές. Δεν ξέρω αν υπάρχει αξιοκρατία αλλά πιστεύω πως, αν είσαι καλός, θα υπάρχεις στην τηλεόραση. Μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποιες δυσκολίες αλλά στο τέλος η αξιοκρατία φαίνεται», καταλήγει ο παρουσιαστής του MEGA.