Κώστας Σόμμερ: «Ήταν δύσκολα όταν ο γιατρός μας εξήγησε πως δεν υπήρχε εγκυμοσύνη»

Κώστας Σόμμερ

Όσα ανέφεραν ο Κώστας Σόμμερ κι η Βαλεντίνη Παπαδάκη σε συνέντευξή τους.

Ο Κώστας Σόμμερ κι η Βαλεντίνη Παπαδάκη έδωσαν συνέντευξη στο Hello! και στον Σπύρο Σαββίνο και μίλησαν μεταξύ άλλων για το παιδί που περιμένουν αλλά και το μωράκι που έχασαν στην πρώτη εγκυμοσύνη.

Το μωρό που χάσατε, ένα οδυνηρό γεγονός, ήταν ουσιαστικά και η πρώτη δυσκολία που αντιμετωπίσατε ως ζευγάρι, σωστά;

Β.Π.: Κι εγώ και ο Κώστας είμαστε άνθρωποι που μετά το πρώτο σοκ προσπαθούμε να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Επί της ουσίας χωρίς να σκεπάσουμε ή να κρύψουμε συναισθήματα. Ως χαρακτήρες μοιάζουμε πολύ σε αυτό, κοιτάζουμε κατάματα και ουσιαστικά το όποιο πρόβλημα. Επομένως, δεν επηρέασε αρνητικά την σχέση μας, αντίθετα μας ένωσε ακόμα περισσότερο.
Κ.Σ.: Όταν συνέβη σε εμάς, μιλώντας με το περιβάλλον μας καταλάβαμε πως είναι κάτι που δυστυχώς βιώνουν πολλά ζευγάρια. Δεν περίμενα να είναι τόσο συχνό.

Β.Π.: Προσπαθώντας να δω την θετική πλευρά, το σκέφτηκα λίγο περισσότερο, αν πραγματικά θέλαμε παιδί. Η πρώτη εγκυμοσύνη ήταν σχεδόν τυχαία – το «σχεδόν» το λέω γιατί δεν την επιδιώκαμε, από την άλλη, όμως, δεν κάναμε κάτι για να την εμποδίσουμε. Μετά την αποβολή κι όσα περάσαμε, ήρθε η ώριμη συνειδητοποίηση πως θέλουμε να κάνουμε ένα παιδί μαζί.
Κ.Σ.: Συμφωνώ. Ίσως να αφήναμε να περάσει λίγο περισσότερο χρόνος αλλά από την στιγμή που ήρθε η πρώτη εγκυμοσύνη, την αγκαλιάσαμε αμέσως σαν ιδέα. Μετά, οι πρώτες ημέρες ήταν δύσκολες, ειδικά όταν ήμασταν στον γιατρό και προσπαθούσε να μας εξηγήσει πως δεν υπήρχε πια εγκυμοσύνη.
Β.Π.: Εγώ δεν καταλάβαινα τι έλεγε, δεν χωρούσαν οι λέξεις μέσα στο κεφάλι μου. Είναι από τα πράγματα που δεν θέλεις και δεν πιστεύεις πως θα συμβούν σε εσένα. Αλλά συνέβη. Ευτυχώς, όλα τώρα πηγαίνουν καλά.