Κώστας Φαλελάκης: «Το τέλος ήταν συγκινητικό, έφυγε από τον καημό του»

Κώστας Φαλελάκης

"Στάθηκε βράχος σε όλο αυτό και είναι κάτι που εκτίμησα αργότερα σε εκείνον παρά τις διαφωνίες μας, τον αγάπησα και τον αγαπώ" εξομολογείται ο Κώστας Φαλελάκης.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Κώστας Φαλελάκης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός που θα βρίσκεται φέτος στο σίριαλ «Ο πρώτος από εμάς» μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την δύσκολη διαχείριση στο πρόβλημα υγείας της μητέρας μου και το φευγιό του πατέρα του.

Πέρασες δύσκολα παιδικά χρόνια εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που είχε η μητέρα σου;

Η μητέρα μου είχε μια ψυχική νόσο. Μεγαλώναμε στη γιαγιά και με συγγενείς… Η αδερφή μου αντιμετωπίζει έχει κι αυτή παρόμοια θέματα. Ο πατέρας μου στάθηκε βράχος σε όλο αυτό, είναι κάτι που εκτίμησα αργότερα σε εκείνον παρά τις διαφωνίες μας και τον αγάπησα και τον αγαπώ. Εκτίμησα το ότι δεν σκέφτηκε ποτέ να κλείσει τη μητέρα μου στο ψυχιατρείο, δεν σκέφτηκε ποτέ να την αποχωριστεί. Και το τέλος του ήταν συγκινητικό γιατί στα 40 της μητέρας μου είχαμε την κηδεία του. Έφυγε από τον καημό του. Μέχρι το τέλος την φρόντιζε. Την αγάπησε αληθινά.

Θα σε δούμε και στο θέατρο την χειμερινή σεζόν;

Δεν αντέχω να κάνω και θέατρο και τηλεόραση μαζί. Δεν έχω αυτές τις αντοχές πλέον. Να τελειώνει από το θέατρο στις δώδεκα το βράδυ και να πηγαίνω στο γύρισμα στις έξι το πρωί. Αυτά είναι για τα νέα παιδιά. Τα έχω κάνει στο παρελθόν, τώρα πια δεν έχω τις ίδιες αντοχές, οπότε θα με βλέπετε στη σειρά του Ant1 «Ο πρώτος από εμάς».