Κώστας Φαλελάκης: “Ο Μηνάς δεν υπάρχει πουθενά, η τέφρα του είναι σκορπισμένη σε…”

Κώστας Φαλελάκης

«Αν εγώ φύγω από τη ζωή, δεν υπάρχει αυτή η αγάπη που συντελέστηκε;»

Στο περιοδικό Λοιπόν και την Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε συνέντευξη ο Κώστας Φαλελάκης.

Ο ηθοποιός μίλησε, μέσα σε όλα, για τον αγαπημένο του, Μηνά Χατζησάββα αποκαλύπτοντας πως δεν έχει την τέφρα στο σπίτι του μα είναι σκορπισμένη σε δύο κτήματα.

Έχεις την τέφρα του Μηνά στο σπίτι σου;

Όχι, η τέφρα του Μηνά είναι σκορπισμένη στο κτήμα της αδελφής του, στα Πολιτικά Ευβοίας, που του άρεσε πολύ, όπως και σ’ ένα άλλο κτήμα, ενός παιδικού του φίλου, στην Επίδαυρο. Ο Μηνάς δεν υπάρχει πουθενά κι έτσι αναγκάζομαι κάθε φορά που τον χρειάζομαι, που μου λείπει, να τον επινοώ. Δεν υπάρχει μνημείο, να «κολλήσεις» και να μνημονεύεις πέτρες και μάρμαρα. Όταν τον χρειάζομαι, υπάρχει αυτούσιος και ολόκληρος, συνδιαλέγεται μαζί μου… με αγαπάει, όπως τον αγαπάω κι εγώ.

«Είμαι άθεος, όπως ήταν και ο Μηνάς. Δεν πιστεύω σε τίποτα μεταφυσικό και μεταθανάτιο, όμως κάποιες αισθήσεις που είναι άυλες μένουν και είναι ο λόγος που πιστεύω ότι υπάρχω στη ζωή. Εκείνο που με προβλημάτισε περισσότερο και με κράτησε ήταν το ερώτημα: «Αν εγώ φύγω από τη ζωή, δεν υπάρχει αυτή η αγάπη που συντελέστηκε;». Όχι, θα μείνω να είμαι φορέας αυτής της αγάπης, να πληροφορώ και να λειτουργώ μέσω αυτής και να επηρεάζω την πραγματικότητα όσο μπορώ μέσω αυτής της αγάπης. Αισθάνομαι αγαπημένος» πρόσθεσε ο ηθοποιός.