Κώστας Φαλελάκης: «Η ειλικρίνεια μου κόστισε… Πλέον σιωπώ»

Κώστας Φαλελάκης

"Μεγάλωσα στην επαρχία, έξω από την αστική υποκρισία, εννοώντας πως άλλο σκέφτεσαι, άλλο αισθάνεσαι κι άλλο εκφράζεις"

Ο Κώστας Φαλελάκης ήταν πάντα ευθύς στη δική του ζωή κι έλεγε τα πράματα με το όνομά τους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ηθοποιός στο περιοδικό People και στον Μαρίνο Βυθούλκα, αποκαλύπτει ότι αυτή η καλοσύνη του δεν τον ευνόησε ποτέ.

«Η ειλικρίνεια μου κόστισε, διότι κανένας δεν τη θέλει. Μεγάλωσα στην επαρχία, έξω από την αστική υποκρισία, εννοώντας πως άλλο σκέφτεσαι, άλλο αισθάνεσαι κι άλλο εκφράζεις. Στην επαρχία ό,τι σου συμβαίνει, το εκφράζεις με μια ευθύτητα. Θεωρούσα πως η αλήθεια είναι πάνω από όλα. Και εδώ θα αναφερθώ και πάλι στον Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος μέσα σε αυτά που λέγαμε στις πρόβες είπε πως η αλήθεια είναι πολύ ακριβή για να τη σπαταλάς και πρέπει να πέσει στα κατάλληλα αυτιά. Εκεί κατάλαβα πως, αν δεν έχεις απέναντί σου τα κατάλληλα αυτιά, καλύτερα να μη τη λες, διότι θα πάει χαμένη και θα σου κοστίσει.

Εμένα μου κόστισε. Και ήταν και μια παραίνεση του Μηνά, ο οποίος μου έλεγε “Δεν χρειάζεται να λέμε όλη την αλήθεια, διότι πολλοί είτε δεν είναι έτοιμοι είτε δεν θέλουν να την ακούσουν”. Κι εκεί δικαιώθηκε. Πλέον κάνω κι εγώ κράτει.

Θυμάμαι πως πριν από χρόνια είχαμε πάει με τον Μηνά σε μια παράσταση κι επειδή ήξερα καλά την πρωταγωνίστρια είχα την οικειότητα να της πω ορισμένες παρατηρήσεις που είχα. Και θετικές και αρνητικές. Από πίσω μας ήταν ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος λέει στον Μηνά “Όποτε πάτε στο θέατρο του κάνεις τον ορό της αλήθειας; Πες δυο συγχαρητήρια εκεί και φύγε”. Πλέον σιωπώ».