Κώστας Χαρδαβέλλας: «Δεν συμφωνώ με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια»

Κώστας Χαρδαβέλλας

"Είμαι εναντίον, γιατί αυτά τα παιδιά θα μεγαλώνουν με μια τρομακτική έλλειψη του αντίστοιχου φύλου" υπογραμμίσει ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν παραχώρησε ο Κώστας Χαρδαβέλλας αυτή την εβδομάδα όπου και μίλησε για όλα. Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο έμπειρος δημοσιογράφος πρόδωσε στον Παναγιώτη Βαζαίο το «μυστικό» επιτυχίας που έχει ο γάμος του ενώ εξέφρασε και την προσωπική του άποψη για το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Με την τελευταία σύζυγός σας είστε μαζί πάνω από τριάντα χρόνια, υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας στον γάμο σας;

Είμαστε μαζί από το 1992. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, υπάρχει αλληλοσεβασμός και μια ελευθερία μεταξύ μας. Δεν θα μπορούσα να είμαι ένας άντρας που η γυναίκα του τον σέρνει και τον έχει δεμένο από τον λαιμό. Έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και αυτός είναι ο λόγος που κρατάει ο γάμος μας τόσα χρόνια. Έχω κάνει άλλους δύο γάμους στη ζωή μου οι οποίοι κράτησαν ενάμιση χρόνο.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλος διχασμός γύρω από την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, εσείς είστε υπέρ ή κατά;

Δεν συμφωνώ με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, το παιδί χρειάζεται και τη μάνα και τον πατέρα. Ιδιαίτερα τη μάνα. Εγώ που δεν είχα γονείς ποτέ μου, ξέρω τι σημαίνει αυτό, υπάρχει πάντα μέσα μου ένα κενό, μια τρύπα τεράστια, γιατί δεν είχα τη μάνα μου. Άρα λοιπόν ναι, είμαι εναντίον, γιατί αυτά τα παιδιά θα μεγαλώνουν με μια τρομακτική έλλειψη του αντίστοιχου φύλου. Κάποια δεν θα έχουν τη μάνα τους και κάποια δεν θα έχουν τον πατέρα τους. Φυσικά και δεν με απασχολεί αν αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να παντρευτούν, αυτό είναι δικαίωμά τους.