Κώστας Αρζόγλου: «Με κάλεσαν να παίξω και το κριτήριο ήταν πόσους ακολούθους έχω στα social media»

Κώστας Αρζόγλου

"Η παραγωγή λειτουργεί με αυτό το κριτήριο, το οποίο είναι τραγικό πράγμα" δηλώνει ο Κώστας Αρζόγλου.

Ο Κώστας Αρζόγλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής παραδέχθηκε πως δεν βρίσκει δουλειά στην τηλεόραση λόγω… followers!

Που σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό; Με τι ασχολείστε;

Δεν είμαι σε διακοπές, γιατί ζω σε ένα μέρος που θυμίζει διακοπές από μόνο του. Βρίσκεται δύο μέτρα από τη θάλασσα, σε ένα χώρο που είναι συνεταιριστικός, στη Ραφήνα. Μακάρι να ήξερα τα σχέδια μου, γιατί εκκρεμούν πέντε πράγματα ταυτόχρονα και δεν ξέρω ακόμα ποιο θα προχωρήσει. Τα τρία είναι θεατρικά και τα δύο τηλεοπτικά.

Οπότε θα σας δούμε στην τηλεόραση;

Αν εγκριθώ, γιατί έχει αλλάξει το κλίμα.

Τι εννοείται λέγοντας «αν εγκριθώ»;

Πως λένε τα παιδιά: «Δεν με παίζουν πια»; Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα περιβάλλον το οποίο ακολουθεί στα τυφλά τους followers και τους infuencers, εκεί δεν είμαι καλός, κι επομένως… Όταν υπάρχει αυτό το ιδανικό «πόσους followers έχεις;», εκεί δεν παίζω καλά. Παίζω καλά αυτό που είναι να παίξω στο θέατρο ή στην τηλεόραση, εκεί είμαι καλός. Δεν είμαι καλός στους followers.

Έχετε μπει σε «λίστα αναμονής» για να σας απαντήσουν αν θα παίξετε στην τηλεόραση;

Βλέπω μπροστά μου να ξετυλίγονται μερικά σίριαλ τα οποία είναι πάρα πολύ καλά και εγώ είμαι απ’ έξω. Αυτό μου φαινόταν περίεργο, ώσπου με κάλεσαν να παίξω και το κριτήριο ήταν πόσους ακολούθους έχω στα social media, στο Instagram.

Μου λέτε ότι σας ανέφεραν κάτι τέτοιο;

Βέβαια μου το ανέφεραν, κι αυτό φυσικά είναι τραγικό. Ο σκηνοθέτης με κάλεσε γι’ αυτά που έχω κάνει, αλλά η παραγωγή λειτουργεί με αυτό το κριτήριο, το οποίο είναι τραγικό πράγμα.