Κώστας Αρζόγλου για Λένα Κιτσοπούλου: «Οι αρχαίοι είχαν κάτι που το έλεγαν ύβρις»

Κώστας Αρζόγλου

"Υπάρχουν ορισμένοι που την αγνοούν, δεν είναι μέσα στην κουλτούρα τους" εξηγεί ο Κώστας Αρζόγλου.

Ο Κώστας Αρζόγλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού και την εφημερίδα On Time. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο έμπειρος ηθοποιός κλήθηκε να εκφράσει την προσωπική του άποψη για τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τη Λένα Κιτσοπούλου.

Πως βλέπετε την Επίδαυρο τώρα;

Δεν ξέρω… οι αρχαίοι είχαν κάτι καταπληκτικό. Το θέατρο ήταν δίπλα στο Ασκληπιείο, ήταν μέρος μιας υγιεινής τακτικής, μέσο θεραπείας η τραγωδία, εμείς το θεωρούμε ένα αυτόνομο θεατρικό εγχείρημα, συναρτημένο με την υγεία, με τη μουσική, με τη βοτανολογία, με τη γεωμετρία.

Τις δηλώσεις της Λένας Κιτσοπούλου τις γνωρίζετε;

Τις δηλώσεις της Κιτσοπούλου όχι, αλλά για την ίδια έχω ακούσει και διαβάσει πολλά πράγματα. Τη γνώμη μου θα την πω εμμέσως, στην οποία όμως ανήκει κι αυτό που πιστεύω. Οι αρχαίοι είχαν κάτι που το έλεγαν «ύβρις», όχι ως βρισίδι, αλλά κάτι που είχε σχέση με το μέτρον, «μέτρον άριστον». Δεν έχω τίποτα με τους ξένους σκηνοθέτες, αλλά υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι αγνοούν αυτή την ύβρη, δεν είναι μέσα στην κουλτούρα τους, είτε έχουν ελληνικό όνομα είτε ξένο.