Κώστας Αποστολάκης για τους γάμους των ομόφυλων: «Η γνώμη μου είναι ό,τι λέει το Ευαγγέλιο, το παιδί πρέπει να έχει πατέρα και μητέρα»

Κώστας Αποστολάκης

"Είχα ζητήσει στην προσευχή μου να παρατήσω αυτή τη δουλειά αλλά δεν το επέτρεψε ο Κύριος. Ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός και βρίσκεται ανάμεσά μας".

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα OnTime Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου παραχώρησε ο Κώστας Αποστολάκης. Ο γνωστός ηθοποιός εξομολογείται την ιδιαίτερα στενή σχέση που έχει αναπτύξει με τη θρησκεία και μεταξύ άλλων απαντά για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή σχετικά με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την απόκτηση παιδιών. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

«Η γνώμη μου είναι αυτό που λέει το Ευαγγέλιο. Κι αυτός είναι ο δικός μου νόμος και της καρδιάς μου και του νου μου. Το παιδί πρέπει να έχει πατέρα και μητέρα», απαντά ο Κώστας Αποστολάκης.

Όταν η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην καθολική αγάπη, την οποία δίδαξε ο Χριστός στους λόγους του, ο ηθοποιός σχολίασε:

«Φυσικά έβαλε την αγάπη στον λόγο του. Μα δεν κρίνουμε τους ανθρώπους. Τις πράξεις κρίνουμε. Έναν άνθρωπο τον θέλουμε να σωθεί στην εκκλησία, μπορούμε όμως να κρίνουμε την πράξη του. Και μη χρησιμοποιούμε την αγάπη όπου να ‘ναι, ούτε να την καταχρόμαστε, γιατί ο καθένας πρέπει να έχει και αγάπη προς όλους τους άλλους και προς το παιδί, το οποίο δεν θα ξέρει από πού γεννήθηκε. Έχει κι αυτό δικαιώματα».

Όμως, εξακολουθείς να δουλεύεις σε έναν χώρο όπου υπάρχει πολύ ψέμα, δηθενιά, πολλή χρυσόσκονη, πισώπλατα μαχαιρώματα. Πώς αντέχεις μέσα σε αυτόν, τώρα που εσύ έχεις αναγεννηθεί και βλέπεις τη ζωή αλλιώς;

«Η προσευχή μου και η χάρις του Θεού με κάνουν να μην τα βλέπω. Επίσης, μέσα από αυτό θα εκπαιδευτώ. Αυτή είναι η αποστολή της ψυχής μου. Γιατί έχω είχα ζητήσει στην προσευχή μου να παρατήσω αυτή τη δουλειά αλλά δεν το επέτρεψε ο Κύριος. Ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός και βρίσκεται ανάμεσά μας», απαντά ο Κώστας Αποστολάκης.