Κόρα Καρβούνη: «Ζω τις συνέπειες της χρυσής εποχής του ΠΑΣΟΚ»

Κόρα Καρβούνη

«Ο κόσμος είναι φυσικό να νοσταλγεί αυτές τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ που όλα ήταν πιο ανέμελα. Εγώ δεν τις έζησα αυτές τις εποχές», λέει η Κόρα Καρβούνη.

Συνέντευξη στη Μαρία Ανδρέου και το ένθετο Enjoy που κυκλοφορεί με την κυριακάτικη δημοκρατία έδωσε η Κόρα Καρβούνη. Η ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για το πώς πήρε το ρόλο της Νίτσας στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει».

Κόρα πως πήρες το ρόλο της Νίτσας στο σίριαλ “Αυτή η νύχτα μένει”;

Πέρασα από κάστινγκ. Διάβασα τον ρόλο της Νίτσας και αποφάσισα να πάω να πέρασω από κάστινγκ κανονικά και με το νόμο. Για μένα η σειρά αυτή δεν είναι μια απλή σειρά. Στηρίζεται στο εξαιρετικό βιβλίο του Θάνο Αλεξανδρή που μιλάει για την μαγεία της νύχτας , έγινε ομώνυμη ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου και τώρα σειρά από την εκπληκτική σκηνοθέτιδα Κατερίνα Φιλιώτου με την οποία έχω συνεργαστεί στο “Ου Φονεύσεις” του Πάνου Κοκκινόπουλου.

Η σειρά αυτή έχει εκπληκτικούς ηθοποιούς που εκτιμώ για την διαδρομή τους στον κινηματογράφο και το θέατρο, με υποκριτικές αρετές. Έχει και ένα καλοδουλεμένο σενάριο από την Ιωάννα Κανελλοπούλου και τον Γιώργου Μακρή, με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο “Έτερος Εγώ”. Έχει την λαγνεία της νύχτας, πίστα, καψούρικα τραγούδια, λουλούδια, πιάτα, αλκοόλ… και την ηθική των ηρώων που είναι συχνά καθαρότερη από την υποκρισία των ισχυρών και των επιφανών της ημέρας.

Είχα πολλούς λόγους λοιπόν για να θέλω να πάρω μέρος σ αυτήν την σειρά και ο μεγαλύτερος ήταν ο γοητευτικός  ρόλος της ηρωίδας μου της Νίτσας. Φέτος είχα δέκα καλλιτεχνικές προτάσεις, αλλά ήθελα να αφιερωθώ στην Νίτσα. Δεν μπορούσα να σπαταλιέμαι. Ήθελα να παίξω άμεσα και να νιώσει ο κόσμος την ηρωίδα μου. Αποκλειστικά φέτος ζω μαζί της καλλιτεχνικά .

Έχεις σκεφτεί γιατί η σειρά αυτή έχει τόσο μεγάλη αποδοχή από τον τηλεοπτικό κοινό;

Η σειρά αφορά την δεκαετία του 1980 και τα μπουζούκια της επαρχίας. Ήταν μια ανάλαφρη δεκαετία, ξένοιαστη, ευδαιμονίας και ευφορίας. Ο κόσμος είναι φυσικό να νοσταλγεί αυτές τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ που όλα ήταν πιο ανέμελα. Εγώ δεν τις έζησα αυτές τις εποχές. Μάλλον θα έλεγα ότι ως νέα και μέχρι σήμερα ζω τις συνέπειες της χρυσής εποχής του ΠΑΣΟΚ και καλούμε να τις αντιμετωπίζω τις όποιες δυσκολίες. Αλλά όταν παίζω στην σειρά την Νίτσα και βλέπω αυτή την χαρούμενη διάθεση που επικρατούσε ακόμη και στα μπουζούκια της επαρχίας την δεκαετία του 80 καταλαβαίνω πολύ καλά αυτούς που την έζησαν αυτή την εποχή και τους λείπει για αυτό και βλέπουν αυτήν την σειρά και της δίνουν συνεχώς υψηλά ποσοστά στην τηλεθέαση.