Κόρα Καρβούνη: «Η ζωή είναι μικρή και ανεξέλεγκτη…»

Κόρα Καρβούνη

"Έχω γίνει πιο απενοχοποιημένη..."

Η Κόρα Καρβούνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People και στη Φανή Πλατσατούρα, αποκάλυψε τα «μαθήματα» που πήρε από τη ζωή.

Τι καινούριο ανακάλυψες τελευταία;

Ήμασταν με τον άνδρα μου διακοπές φέτος στη Σάμο και πήγαμε εκδρομή μέχρι το Κουσάντασι. Είναι ένα τουριστικό μέρος της Τουρκίας. Ανακάλυψα λοιπόν το Κουσάντασι και δοκίμασα το αϊράνι. Ένα παραδοσιακό ποτό που πίνεις μετά το καυτερό κεμπάπ και είναι υπέροχο. Αρκεί να σου αρέσει το γιαούρτι.

Το Κουσάντασι φημίζεται επίσης για τις απομιμήσεις τσαντών μεγάλων οίκων μόδας. Ψώνισες κάτι;

Ναι, έχει πάρα πολλές «μαϊμούδες». Δεν ψώνισα τίποτα, γιατί είχαν με τεράστια γράμματα τις μάρκες. Θα ήθελα να πάρω ένα προϊόν-μαϊμού, αλλά να μη φαίνεται τόσο έντονα η μάρκα. Το σιχαίνομαι αυτό. Το Κουσάντασι είναι το δικό μας Μοναστηράκι, αλλά χωρίς καμιά παράδοση. Αγόρασα μόνο κάτι ωραία κεραμικά.

Έλεγες πριν ότι η ζωή είναι μικρή. Αυτό πότε το κατάλαβες;

Ευτυχώς, το κατάλαβα αρκετά νωρίς. Και τώρα τρέχω να προλάβω. Όταν λέω νωρίς, εννοώ εκεί γύρω στα 28 με 30. Τώρα τελευταία άρχισα να συνειδητοποιώ και κάτι άλλο: η ζωή, εκτός από μικρή, είναι και ανεξέλεγκτη. Όσο περισσότερο συμβιβαστείς με την ιδέα ότι δεν έχεις κανέναν έλεγχο, τόσο καλύτερα θα ζήσεις.

Με τα χρόνια νιώθεις πιο απενοχοποιημένη;

Έχω γίνει πιο απενοχοποιημένη, ναι, αλλά έχω γίνει και πιο φοβισμένη. Θα σου πω τι συμβαίνει: όσο μεγαλώνεις, πλησιάζεις προς τον θάνατο. Άρα δημιουργούνται περισσότερες αντιστάσεις και μεγαλύτερες φοβίες: τρέμεις το ατύχημα, τρέμεις τον θάνατο, τρέμεις μη δεν προλάβεις. Τουλάχιστον εμένα αυτό μου συνέβη.

Δώσε μου ένα ενδεικτικό παράδειγμα.

Θα σου δώσω ένα απλό έως αστείο παράδειγμα. Αλλά για μένα ήταν σοβαρό. Λάτρευα να πηδάω από βράχους, νεροτσουλήθρες κ.ο.κ. και είχαμε πάει τώρα στην Κύπρο με τις Ικέτιδες του Ευριπίδη, όπου επισκεφθήκαμε ένα απίθανο aqua park στην Αγία Νάπα. Στην τρίτη νεροτσουλήθρα εγώ σταμάτησα.