Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Το Bachelor υποτιμά ακόμα περισσότερο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

"Διαπίστωσα, όμως, πως έχει και πιο κάτω – και αναφέρομαι στο φετινό "GNTM". Κρίμα, διότι υπάρχουν και ποιοτικά realities" σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Στην Σάσα Σταμάτη και στα Παραπολιτικά έδωσε συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε τον κατακλυσμό της τηλεόρασης από ριάλιτι την φετινή σεζόν αλλά εξέφρασε και την άποψή του τόσο για την Ιωάννα Μαλέσκου όσο και για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Πώς βρίσκετε την επιστροφή του «Big Brother»;

Δεν θέλω να σχολιάσω πολλά. Το «Big Brother» είναι σύμπτωμα μιας παγκόσμιας εποχής, που πλάθει ανθρωποφάγους, για να τους κανιβαλίσει σε real time. Όσο για το κάστινγκ, δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό.

Έχετε δει ποτέ το «Βachelor»;

Ναι. Από περιέργεια και για λίγα λεπτά, όπως κάνω σχεδόν με τα πάντα όταν προλαβαίνω. Ξεπερνά το «Βig Brother», με την έννοια ότι υποτιμά ακόμα περισσότερο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια – γυναικεία και ανδρική. Διαπίστωσα, όμως, πως έχει και πιο κάτω – και αναφέρομαι στο φετινό «GNTM». Κρίμα, διότι υπάρχουν και ποιοτικά realities. Το «Μaster chef» δείχνει διαχρονικά τον δρόμο.

Μήπως σας ενοχλεί που κάποια προγράμματα είναι πια πολύ… ΛΟΑΤΚΙ;

Σάσα, σου θυμίζω πως έχω πρώτος προτείνει στον πρωθυπουργό να νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων. Διότι η ισονομία είναι πράξεις, όχι λόγια. Όμως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα δεν έχει καμία σχέση με αντιαισθητικά, σύγχρονα τσίρκα, που καταναλώνουν ανθρώπους για τα νούμερα.

Επειδή είστε και έμπειρος παρουσιαστής, ποια η γνώμη σας για την Ιωάννα Μαλέσκου και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου;

Πρωινή ζώνη και μεσημεριανή ζώνη δεν προλαβαίνω να δω πια ποτέ, συνεπώς δεν έχω παρακολουθήσει νέα τους. Αν τσακώνονται, όπως μαντεύω από την ερώτηση, ως πιο «παλιός» πλέον, θα τους έλεγα να σκεφτούν πόσος από τον τσακωμό τους είναι πραγματικός και πόσος προϊόν της αναπαραγωγής που του κάνουν όσοι ζουν από αυτόν. Διότι, δυστυχώς, στην τηλεόραση, όπως και την πολιτική, λίγοι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Οι πιο πολλοί επιζούν σαν τα όρνεα, κατασπαράσσοντας. Ας μην τους τρέφουμε άλλο.