Κωνσταντίνος Μπιμπής: «Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες και υπάρχουν ακόμα»

Κωνσταντίνος Μπιμπής

"Επιτρέπω στον εαυτό μου να βιώνει τη δυσκολία" εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μπιμπής

Με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και την δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα. Ο βραβευμένος με Χορν ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην καλλιτεχνική του διαδρομή.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την τέχνη της υποκριτικής;

Δεν ξέρω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Μπήκα τόσο μικρός στον χώρο. Στα 18 μου πήγα στη σχολή και αυτό που είπα τότε ήταν «Ας το δοκιμάσω και ότι γίνει». Αισθανόμουν ότι είχα την ανάγκη να εκφραστώ και η υποκριτική μού φάνηκε ως η πιο ταιριαστή τέχνη σε εμένα για να μπορέσω να το κάνω. Το δοκίμασα, το ερωτεύτηκα και… παντρευτήκαμε.

Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες στην πορεία;

Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες και υπάρχουν ακόμα. Δεν σταματάει ποτέ αυτό. Όταν συμβαίνει, επιτρέπω στον εαυτό μου να βιώνει τη δυσκολία αλλά και να επιστρέφει και στον λόγο για τον οποίο κάνω το καθετί. Με τα χρόνια, έχω αγαπήσει τόσο πολύ την υποκριτική και πλέον έχω την αίσθηση ότι υπηρετώ κάτι.

Τι πιστεύεις ότι κερδίζει η κοινωνία μέσω της τέχνης;

Η τέχνη είναι ένας περίεργος παραμορφωτικός «καθρέφτης». Βλέπουμε τα πράγματα μέσω αυτής όπως είναι πραγματικά και όχι μέσω των φίλτρων που βάζουμε στην καθημερινότητα μας.