Κωνσταντίνος Καζάκος: «Με τον κορονοϊό βιώνουμε μέρες που θυμίζουν μεγάλο κραχ»

Κωνσταντίνος Καζάκος

"Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..."

Με αφορμή την σειρά «Κόκκινο ποτάμι», ο Κωνσταντίνος Καζάκος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Enjoy και την δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Ο πρωταγωνιστής του σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη μίλησε, μέσα σε όλα, για την έξαρση του κορονοϊού και στη χώρα μας κάνοντας λόγο για εποχές κραχ!

Τι γίνεται με τον κορονοϊό; Πόσο έχει πλήξει τον κλάδο σας;

Πάρα πολύ. Ειδικά το θέατρο. Υπάρχει η συλλογική ευθύνη, όμως, και πάνω από όλα η δημόσια υγεία. Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μια λάθος κίνηση από το κράτος και μπορεί να αποβεί μοιραία για το σύνολο, όπως στην Ιταλία όπου δεν ελέγχθηκε καλά η κατάσταση. Πρόκειται για πανδημία. Ωστόσο ζούμε μια περίοδο φόβου και τρόμου παγκοσμίως. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία.

Πως βλέπετε την ανθρωπότητα σήμερα;

Αγριεύει η κατάσταση παγκοσμίως. Μεγάλη οικονομική κρίση. Ο καπιταλισμός τρώει τις σάρκες του. Μακάρι να ελπίζαμε σε καλύτερες οικονομικά μέρες, αλλά η πραγματικότητα έρχεται και μας διαψεύδει. Τώρα δεν με τον κορονοϊό είναι σαν να βιώνουμε μέρες που θυμίζουν ένα μεγάλο κραχ. Και όταν έρχεται το κραχ, η κρίση, ξεσπά ο πόλεμος, για να ξεκινήσουν τα εργοστάσια όπλων να δουλεύουν. Έτσι ανάβουν το κουμπί της οικονομίας ξανά και ρέει χρήμα.