Κωνσταντία Χριστοφορίδου: Η ιστορία πίσω από το ρόλο της Λιλίκας Καλλίτση

Κωνσταντία Χριστοφορίδου

«Δεν είχα τίποτα κοινό με αυτή τη γυναίκα», λέει η Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

Η Κωνσταντία Χριστοφορίδου έδωσε συνέντευξη στο Secret των Παραπολιτικών και τη Μαριάνθη Κουνιά. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το ρόλο της Λιλίκας Καλλίτση στη σειρά «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη».

«Τότε αυτός ο ρόλος ήταν για μένα κάτι υπέροχο. Όμως, δεν ήταν εύκολο να τον ερμηνεύσω. Με βασάνισε πολύ γιατί δεν είχα τίποτα κοινό με τη γυναίκα αυτή, που ήταν μια κουτσομπόλα και την έπεφτε σε άντρες. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς και την αγάπησα πολύ και γι’ αυτό πέτυχε μετά. Τη βρήκα, τη συνάντησα κάπου. Ο Ρήγας με διάλεξε περισσότερο εμφανισιακά για το ρόλο αυτό. Και μετά έβλεπε κι αυτός ότι μάλλον δεν πολυταιριάζω.

Όταν πήρα στα χέρια μου το σενάριο, υπήρχε ένα βιογραφικό 2-3 σελίδων γι’ αυτήν. Με ζόρισε, αλλά, όταν τη βρήκα, πέρασα πολύ ωραία. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε κι έχουμε σκεφτεί να κάνουμε ένα reunion σε λίγες μέρες. Ακόμα και τώρα, παιδιά μικρής ηλικίας με αναγνωρίζουν στο δρόμο από αυτό το ρόλο, λόγω των επαναλήψεων του σίριαλ. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να έχεις κάνει κάτι που γράφει πολύ», είπε η Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

Όσον αφορά τη συνέχεια μετά το τέλος της σειράς, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου είπε: «Όταν τελείωσε το σίριαλ, ένιωσα ότι με θέλουν στο εξής μόνο για τέτοιους ρόλους. Και την πρώτη πενταετία μετά το σίριαλ έκανα πολύ λίγα πράγματα γιατί έλεγα πολλά όχι σε τέτοιες προτάσεις. Γιατί όλες ήταν το κακέκτυπο της Λιλίκας Καλλίτση. Δεν ήθελα να πουλήσω αυτή τη μανιέρα, γιατί δεν έχω αυτή τη λογική για την υποκριτική».